sex hikaye

Figyeljünk oda a rövidfilmekre!

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2008. január 20. vasárnap, 14:44

rendezés  


egy oldalon
1-1  /  1


 
2008. január 20. vasárnap, 14:44 1. | ukiyo
"Ugyanakkor Varga szerint egy részletes elemzést megérne a kísérleti filmek helyzete, ugyanis ez a kategória az, amelyik talán a legnehezebben meghatározható. Több szempontból is problematizálható a kérdés: mitől lesz kísérleti egy film; miért nincs animációs-program a szemlén, amely több, most a kísérleti szekcióban lévő filmet befogadhatna; egyáltalán a moziban érvényesülnek-e a legjobban ezek a filmek? - vetett fel néhány jövőbe mutató szempontot Varga. "

Tisztelettel, elég szomorú volna, ha ezek pusztán mint 'jövőbe mutató szempontok' lehenének koncipiálhatók. Az itt 'több szempontból megközelíthető' alatt felsorolt szempontok tartalmazzák egymást. Ennek így - véleményem szerint - nincs értelme. Egyedül a mit értsünk ma kísérleti film alatt? - tehető fel értelmesen, és a - valamilyen értelemben vett - kísérlet fogalmát lehetne konceptuálisan analizálni. Ebbe pedig nyilván beletartozik a matéria, az alkotói lehetőségek vs determináltság, a hordozó és a vetítési szituáció is, de ezek még csak nem is a legfontosabb kérdések, már csak azért sem, mert nagy részük már évek óta anakronisztikusnak mondható.

Ha valóban kialakul egy diskurzus ebben a - számomra is fontos és érdekes -témában, akkor azt szívesen meghallgatnám, elolvasnám stb. ha lehet részt is vennék rajt' (mert egy kicsit még értek is hozzá).

üdvözlettel,
Demeter Márton

nka emblema 2012