sex hikaye

A MAFSZot kirabolták, kirúgták, kisemmizték!

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2002. február 3. vasárnap, 03:09

rendezés  


egy oldalon
16-1  /  16


 
2002. március 4. hétfő, 23:21 16. | filmhu
Szarjál nyugodtan a történtekre. Én nem akarok. (Hozzá kell tennem, hogy egyszer már nekem is berúgták az ajtómat.) Remélem, végre Magyarországon is észreveszik az emberek, hogy egyéni felelősség is létezik.
 
2002. február 26. kedd, 01:49 15. | filmhu
Neeeem fogadom el! Többek között addig és annyi ajtót rúgnak be, ameddig és amennyit engednek nekik. Pl. azért nincs még Sztálinista Filmközpont, mert felhörrent a szakma, ami kényelmetlen volt a Magyar Királyi Maffiának. Persze majd próbálják másként. De rajtunk is múliuk, hogy mit és mennyit engednek meg maguknak. Sajnos mivel kivérzett, eszköztelen és gyenge a civil társadalom, nagyon is sokat. De alternatíva akkor sincsen más csak a protestálás és összefogás.
 
2002. február 25. hétfő, 18:55 14. | filmhu
...a topic mar eleve halott volt. En azon lepodom meg jobbara, amikor valaki ilyesmin meg meg tud lepodni, sot nem csak duzzog miatta, de hisztizik is. Tessek vegre tudomasul venni, hogy ebben az orszagban a dolgok igy mukodnek, aki ezt nem latja az nem akarja latni. Es most nem akarom hallani, hogy egy seggfej vagyok amiert nyugodt szivvel szarok a tortentekre, mert a MAFSZ is nyugodtan szart volna barkire addig ameg nem az o ajtajat rugtak be. A "tulajdon" kerdese gyokeresen csak ugy oldhato meg, ha az ember arrol tudatosan lemond. Semmifele mas mod erre nincs, soha nem is volt. Azt javaslom tehat, ne probaljunk abba a hibas szerepjatekba esni, hogy ha hoborogni kezdunk akkor tortenhet valami. Talan tortenhet...es aztan majd jon valaki mas aki bele kop a levesbe...tessek elfogadni, hogy nem mindenki huz a moralhoz, sot tessek elfogadni, hogy senki sem huz a moralhoz, es vannak akik meg kifejezetten nem oda huznak. Okos enged...es ujraepiti magat, a tudattal, hogy mire megint majdnem keszen van jon majd valaki es berugja az ajtot...szerintem filmnek sem rossz.
 
2002. február 13. szerda, 18:53 13. | filmhu
Azt hiszem, megöltem a topikot. Bocs.
 
2002. február 8. péntek, 21:40 12. | filmhu
Na most jól kihőbörögtük magunkat, de mit lehet csinálni? Ha valakinek van ötlete, várom, szívesen segítek, ha tudok.
 
2002. február 6. szerda, 12:31 11. | filmhu

Ez az ellentmondó üzenetre volt reakció!
Bocs, hogy nem jeleztem!
 
2002. február 6. szerda, 12:29 10. | filmhu

A levélírást úgy szoktam kezdeni, hogy megpróbálom megszólítani a címzettet.Ez most sajnos alapvető információk hiányában elmarad. Meg aztán el is ment a kedvem ettől az indulatmentes kommunikációtól.
Azt hiszem nem ide tartozik az, hogy ki,mikor,kinek és mit fizetett ki,ez valójában részletkérdés, gondolom ezt te is tudod kedves névtelen levelezőpartnerem.
A filmes szakmában, mint minden művészettel foglalkozó szakmában lehetnek elmaradások, adódhatnak anyago gondok, és el is felejtődhetnek bizonyos összegek.(Azt hiszem a filmes szakma szerves része a MAFSZ munkássága is.)Nem feltélenül kell szimpatizálnom a vezetőséggel, nem feltétlenül kell élveznem a z általuk gyártott filmeket,viszont feltétlenül el kell ismernem a MAFSZ létjogosultságát a Magyar Független filmezésben.Ne arról értekezzünk, hogy mit nem fizetett ki a MAFSZ, hanem arról, hogy mi lesz Vele és lehetőleg ne ilyen kiscsávós stylben!THX!
 
2002. február 6. szerda, 10:25 9. | filmhu
Ember, kapjál már magadhoz! Az itt tárgyalt dologban a MAFSZnak semmilyen sara nincs, fizették a bérleti díjat, rendeltetésszerűen használták a helyiséget, érvényes szerződésük van sat. Az önkormányzat egyszerűen rájuk mászott, mert mindenáron kell neki (vagy valakinek) az ingatlan, és ennek érdekében a leggecibb, törvénytelen eszközöktől sem riad vissza. Itt ez az ungarische vadbarom eljárás a téma, vedd már észre!
Az hogy 30 éve kinek léptek a tyúkszemére, szar vagy jó filmeket csinálnak-e, szeretik-e a medvecukrot stb. az ebben az esetben tökéletesen érdektelen. A hívószavak: jogállam, törvényesség, hatalmi arrogancia, civil kurázsi. Tudsz követni?
 
2002. február 6. szerda, 01:16 8. | filmhu
És vajon mi az a sok minden, amit nem?
Esetleg, ha felsorolnád legjobb tudomásod szerint ....
 
2002. február 5. kedd, 14:33 7. | filmhu
inkább nem beszélnél faszságokat.
 
2002. február 3. vasárnap, 22:49 6. | filmhu

Az azért kurva ciki, hogy ez a reakció!
Legjobb tudomásom szerint a MAFSZ sokmindent nem, de a bérleti pénzt kifizette.
Semmilyen körülmények között nem lehet ilyen módon elintézni valamit. A Bakács félelme az oroszul beszélő teljesen mindegy milyen nemzetiségű emberektől szintén ellenszenves.(Viszont hatásos vaker, mint általában a Bakácsos vaker!)Valóban szembetűnő, hogy a SZAKMA nem foglalkozik ezzel a jelenséggel, mert még mindíg ott tart, hogy honnan görcsöli össze a lóvét az új parasztvakításra és csak mosolyog a szemlén!Ilyenkor hol vagy MIKI BÁCSI?
 
2002. február 3. vasárnap, 21:43 5. | filmhu
inkább fizettétek volna ki a bérleti pénzt.
 
2002. február 3. vasárnap, 19:57 4. | filmhu
Amúgy higgadt néző izgatott üzenete

Nem lenne szemle a Szemle, ha idén semmilyen botrányszagú esemény nem zavarná meg a mozizásra szentelt hét amúgy nyugodt pillanatait.

De, kérdem én, miért nem reagál az a mintegy négyszáz akkreditált, és a Corvin környékén nyűzsgő sajtós a MAFSZ-ot ért hátborzongató zaklatásra?

A független film léte nem néhány amatőr magánügye, hanem sok fiatal tehetség egyetlen belépője egy amúgy zárt filmes világba. Senki sem hallgathat, akit érdekel A MAGYAR FILM JÖVőJE!
 
2002. február 3. vasárnap, 15:21 3. | filmhu
Meg vagyok döbbenve. Úgy tűnik, hogy a jogállam már mint szúette palánk, lyukas paraván sem működik, hogy a látszat kedvéért takargassa a magyar társadalom jelenlegi állapotának szégyenét. Az ököljog a hétköznapi normalitás szintjére emelkedett, az erősebb kutya baszik. Ebben a rendszerben az egyszeri állampolgár maximum a hunyász alattvaló posztjára pályázhat, méltóságával kitörölheti a sejhaját, mert a nevét viselő rendszer itt és most valójában „polgári” feudalizmusra, a törvényesség nekrofíliájára és a hatalom folyamatos önkielégítésére épül.

Sajnos most az ingatlan a hívószó, ahol a kicsik hamar kerék alá kerülnek. Budapest-Chicagoban egy bizonyos szint felett szabad a gazda, ha pedig a szint alatt vagy, akkor jogodban áll szívni.

Egyetlen fogcsikorgató lehetőség van: makacsul kitartani, perelni, demonstrálni, homoknak lenni az öntelt bunkokrácia gépezetében. Mert minden megfélemlített emberrel csökken az élhető élet világossága.
 
2002. február 3. vasárnap, 12:51 2. | filmhu
Független filmesek! Tegyetek lépéseket a jogbiztonságért! Nettel az önkény ellen! Ne csak a coca colát védje a törvény!
Civil kurázsit az önkormányzati önkény ellen!
ők jönnek-mennek, mi 70 évesek vagyunk!
Tartsátok szárazon a puskaport!
 
2002. február 3. vasárnap, 03:09 1. | filmhu
Kedves Mozista Barátaim !

Most, hogy filmszemle van, szeretném elmondani, hogy tele van a tököm a hivatallal, meg a benne ülő összes muglival. Azt történik velem és éppen, hogy itt ülök a MAFSZ, a magyar független filmesek egyetlen irodájában s nézem a pusztítást. Péntek éjfél körül a hivatal ( hahaha – mit is mond a Biblia a sötétben járókról s kik véka alá rejtik….) ideküldte szakképzett, de jogban kevésbé járatos smasszereit, s betörte az ajtókat, eltüntette a bútorokat, a számítógépeket, vandálkodott egy kicsit. Szót sem érdemel az egész.

Ahogy tényleg azt gondolja mára a polgár, hogy rendben vannak így a dolgok, az állam, a hivatal, az önkormányzat, folytassam…?, rutinosan jogtipor, szóba nem áll, fűtést elzár, hazudik szembe és telefonba, ahogy esik neki, majd nekünk puffan. Azért van tele a tököm, mert filmeken szeretnék ülni, s azon ciccegni, hogy csúszik a hang. De ehelyett rendőrök jönnek, mennek, tényleg nem könnyű nekik se, de nekünk, polgároknak sem, ha ostoba módon testi tömegünkkel próbálunk hatni. Beülünk az ajtóba, s várjuk a hivatalt. Ez egy hetvenéves civil szervezet, amely lapot ad ki, filmeket csinál, forgalmaz, s emellett – hogy a nép, a legfontosabb utoljára jusson eszembe – az amatőrök egyetlen mozgalmi lehetősége is. Valószínűleg az baszott be nekünk, hogy kapitalizmus van, s valaki bizniszel a sötétben, beleestünk a cuccba, micsoda pech, arra meg ki figyel, hogy mi történik a világosban ? Él, működik egy filmes civil szervezet, tényleg kár érte, csak hát a kasza! Erről meg Ady jut eszembe, a kasza az a legtutibb, de néha, amikor már minden csak kasza – akkor néha egyenes is. Én egy faszatlan filmkritikus vagyok, de most kiegyenesíteném ezt a nyelvi kaszát, s szívesen levágnám vele a hazug kígyó fejét. Ha megnevezné magát. Mert csak sötétben gomolygó erőszakra képes, de vállalni jogtipró tettét nem. A 700 tagot számláló MAFSZ-szal szemben esetleg a VI. kerületi Önkormányzat áll, annak polgármestere, esetleg a Vagyonkezelő Rt., esetleg valaki más, akinek ez az ingatlan tuti, fogalmam sincs, csak bízom abban, hogy nem oroszul beszélnek, mert azt a filmekből tudom, hogy azok milyen kemények.
Apropó, film, gyerekek, mi van a vásznon ?

Bakács Tibor Settenkedő

nka emblema 2012