sex hikaye

A Filmművészszövetség levele a döntéshozóknak

a topikot nyitotta: Minovics | 2011. február 25. péntek, 08:18

rendezés  


egy oldalon
2-1  /  2


 
2011. február 26. szombat, 17:52 2. | Harvey Weingard

Teljes és totális identitászavar, félrebeszélés, és konfabulációk!

 

Srácok!

 

Nem lenne elegánsabb ehelyett a leereszkedő hangnem helyett kérni?

 

Vagy még inkább: bizonyítani valamit.

 

Szerintetek a magyar kultúra a ti filmjeitekben él tovább?

 

TÉNYLEG?

 

Talán ha nem ellenpontozni akarnátok azt a szánalmas fost, amit Magyarországon populáris kultúrnak csúfolnak, hanem kiépíteni egyfajta valódi kultúrát, amivel eljuthattok az emberekhez, azt mondanám, hogy fontosak vagytok. De így nem tudok mást mondani: agonizáljatok tovább. A férgese aztán majd remélhetőleg elhullik, és akiben pedig megvan az akarat, és az ambíció, hogy művészi értékeket képviseljen, az meg fogja találni a módját.

 

Higgyétek el, hogy kevesen fognak sírni miattatok. Lehet, hogy nektek sem kéne. Menjetek és csináljatok filmeket inkább, ahelyett, hogy élő legendák akartok lenni.

 
2011. február 25. péntek, 08:18 1. | Minovics

Azért ezt a „nemzeti összetartozás érzését” szerintem nem kellett volna beleírni, mert a levél címzettjei valószínűleg a nagy történelmi filmek (Munkácsy, Liszt & társai) elkészítésével gondolják a dolgot előremozdítani(nem teljesen alaptalanul), amitől ugye a filmes szakma zömének meg eleve lábrázása van. :)

Az EU-nak meg nem kéne ennyire benyalni. Egy antidemokratikus, és ami még nagyobb baj, felesleges szar az egész, ki tudja, 10 éven belül nem fog-e összeomlani? De hát mindig is voltak emberek, akiknek a „nagy testvér” (nemrég még Moszkva, ma Brüsszel – nincs nagy különbség) érdeke fontosabb volt, mint a hazájuké.


nka emblema 2012