sex hikaye

A 39. Magyar Filmszemle versenyfilmjei

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2007. december 21. péntek, 14:54

rendezés  


egy oldalon
10-1  /  10


 
2008. január 22. kedd, 14:33 10. | Minovics
Igaz, hogy kivették a versenyből az Enyedi Ildikó (rövid)filmjét? Miért? Ennyire gyenge volt?
 
2007. december 26. szerda, 19:06 9. | budajan
az egyetlen szemétfilm lett volna méltó a verseny köztisztaságához....
 
2007. december 23. vasárnap, 13:00 8. | ukiyo
Köszi!

én továbbra is csak a kísérleti kategóriáról tudok nyilatkozni. Tavaly bejutott a filmünk, amit kizárólag Hartai Lászlónak köszönhetünk, mert neki úgy tűnt volt lövése róla, miről is szólna a kísérlet egy alapvetően azért vizuális terepen mozgó műfajban. Azért minden évben van legalább 1 db, ami valóban kísérleti film, két éve a Futta volt ilyen, tavaly - bocs - a mi filmünk. Remélem idén is lesz!

persze könnyen jár a szám, ti.: mi nulla forintból dolgozunk, így sokmindent letojhatunk. De továbbra is arra buzdítok mindenkit, akinek a legfontosabb az, hogy megmutathassa a munkáját, hogy linkelje ide.
 
előzmény: wilde screen #7
 
 
2007. december 23. vasárnap, 11:48 7. | wilde screen
Persze, hogy botrányos volt!Éppen ezért nem várható jelentős javulás a magyar film életében.
Ukiyoék filmje is simán bekerülhetett volna!
Ez a helyzet.Tehát változatlan!
 
előzmény: sid vicious #6
 
 
2007. december 22. szombat, 20:55 6. | sid vicious
azért ez a 39. szemle bejutott film dolog ez elég botrányos, nem? mi volt a döntés alapja, hogy mi kerül be és mi nem? hogyan? vagy netán a rangos külföldi zsűri nem hajlandó a pénzéért filmeket nézni? azért nem nyeretlen kétévesek neveznek a szemlére, főképp nem játékfilmmel. és jön egy noname előzsűri, aki kiszórja egy részét? vagy hogy? és ezt a szakma így elfogadta?
 
2007. december 22. szombat, 16:18 5. | ukiyo
minden tiszteletem a törénet-íróké! De én nem vagyok az :) A képet (a mozgóképet is) egy darab integrált kép-ként értelmezem, abban az értelemben, ahogy te írod, nem lesz tovább-lépésem (azt hiszem).

így nincs mondandója - noha közlendője igen. Nem beszél el - hanem mutat. A tartalma minden, ami benne megmutatkozik (viszont más nem). Ebből az is következik, hogy ami tudhatóvá válik általa, az mindig az adott nézőhöz kötött, vagyis privát.

Természetesen tök OK amit írsz, egy adott perspektívából, ahogy a filmre gondolni szokás. Én nem így gondolok rá, ennek következményeivel pedig megbékéltem, de legalábbis törekszem rá :)

azt hiszem te író vagy, úgyhogy mégegyszer köszönöm a hozzászólást, és teljesen egyetértek, legalábbis abban, hogy az író így gondolkodik (a filmről is).
 
előzmény: f.r.a.n.k. #4
 
 
2007. december 22. szombat, 15:51 4. | f.r.a.n.k.
a blubox alatt az egyszínű háttérre gondoltam, persze. ketté van választva a (foto-)téma és a háttér...

remélem érdemes volt hozzászólnom. az rendben van h a gondolatok körkörösek, mert ilyen rövidfilmben ezt meg lehet mutatni, de attól függően milyen műfajban akarsz továbblépni, a film történetére oda fog kelleni figyelni... ez így egy állapotot mutat be, míg egy igazán tartalmas film valahonnan indul és valahova jut, egy helyzetre adott emberi reakció, az amiből a néző tanul és amire kíváncsi... ez a rövidfilm nekem technikai ujjgyakorlatnak tűnt és annak meg kitűnő.
 
előzmény: ukiyo #3
 
 
2007. december 22. szombat, 14:56 3. | ukiyo
köszönöm. Az effectek reflexíve értendők, a képekről (pl. a virtuális valóság képeiről) akartunk mesélni. A mozgásokról meg annyit, hogy azt akartam megmutatni, hogy biz. mozgásoknál (mivel körkörösek), mindegy az irány. Tulképp így dolgoznak az animátorok is (durván fogalmazva). A következő lépés, hogy bizonyos gondolatok is ilyenek...:) Egyáltalán nincs benne bluebox, nem szeretem.

Mégegyszer köszönöm h megnézted, remélem érdemes volt. Ha még érdekel valami - lehet technikai is természetesen, mert úgy láttam elsősorban ez érdekel - akkor mailben szívesen válaszolok arra, amit tudok.

 
előzmény: f.r.a.n.k. #2
 
 
2007. december 22. szombat, 01:39 2. | f.r.a.n.k.
szia.

az látszik a videón, hogy technikai kivitelezéshez szükséges tudás megvan. 3 effekt tűnt fel nekem - a timestep (oda-vissza - nagyon el van találva a sebesség, avid?), flicker, blue-box.
a témáról nincs mit mondanom, hozza amit kitűztetek, amit el akarnak mondani a képek.
az effekteket más kontextusban láttam eddig, az elsőt időugrásos filmekben, a flicker-t szokták használni képernyőkön vagy hologramként (Nirvana), a bluboxnál hiányoltam, h nem volt háttér beúsztatva (aztán lehet h nem is tiszta blubox volt, akkor pepecs munka lett volna vele) és a hátterek vál(tak)ozásával lehetett volna egy újabb értelmezési réteget adni.
 
előzmény: ukiyo #1
 
 
2007. december 21. péntek, 14:54 1. | ukiyo
Hello!

Idén ezzel neveztünk kísérleti kategóriában:

http://www.youtube.com/watch?v=1iYzNsZgdyQ

Bár most nem került be a programba, azért logoltam ide, mert a tavalyi filmünkhöz sok hasznos kommentet kaptam itt a fórumon is. Akiknek az tetszett, remélem ezt is élvezni fogják.

Szeretném bátorítani azokat, akiknek fenn van a neten a filmjük, de nem került a programba, hogy logolják ide, - már ha erre a moderátorok is rábólintanak. Jó lenne kihasználni ezt a csatornát is: végülis azért készültek a filmek, hogy megmutassuk :)

Egyben jó szemlézést és kellemes ünnepeket mindenkinek,
demeter.marton

nka emblema 2012