sex hikaye

Gauder Áron: Nyócker

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2004. december 14. kedd, 12:06

rendezés  


egy oldalon
6-1  /  6


 
2005. február 9. szerda, 11:03 6. | torolt felhasznalo
Ábrázolt üzletfeleitek valóban le szeretnék nyúlni a VIII.kerületet, a film címéért külön részesedést kaptok?
Egy Józsefvárosi
 
2005. január 26. szerda, 21:05 5. | torolt felhasznalo
Életemben először kimentem a moziból a "film" felénél. Ezt is megértem 27 évesen. Még szerencse, hogy nem fizettem ezért a....
 
2004. december 22. szerda, 16:30 4. | torolt felhasznalo
Alapvetice egyetértek krogstad-tal. A film költséges része tisztességesen meg lett csinálva, a forgatókönyv viszont katasztrófa, merő idétlenkedés, szerintem csöppet sem humoros, persze a magyar nép mindig szeret vihogni, ha valaki előadja a bazsevát.
Szóval jó a képi világ, a zene is egész okés, az alapötlet sem rossz, csak egy épkézláb történet hiányzott volna, meg néhány humorérzékkel megáldott ember. Egyébként a képi világon is látszik, hogy nem volt egy használható forgatókönyvíró a közelben, az igazán jó képi poénok ugyanis megint csak hiányoztak.
Én halálosan untam filmet.
Mellesleg az Orsós - a film írója - tudomásom szerint az egyik fő forgatókönyvíró tanár a főiskolán, dehát azt eddig is tudtuk, hogy itthon nincsenek forgatókönyvírók, ami minden filmen, még a jobban sikerülteken is átsüt. Nem tudom, mikor fogják már egyszer komolyan venni ezt a részét a filmkészítésnek.
 
előzmény: torolt felhasznalo #1
 
 
2004. december 15. szerda, 13:18 3. | torolt felhasznalo
Ami a dialógokat illet, már az elsőnél csalódtam, mert közel sem üt annyira, mint amennyire szeretettem volna. Sztem a dialógok elmaradnak a képek mögött. Érzem, hogy kemény beszólós akar lenni, - mármint az első dialóg - de kevés, és sokszor a többi is - sajnos.

Ahogy figyeltem a közönséget, a mozi alatt nem sokat röhögtek, és a film után sem lehetett azt azt érezni, hogy megfogta volna az embereket - nem lehetett izgatott beszélgetéseket hallani, semmi jele nem volt annak, hogy a film mélyebb hatást tette volna a nézőkre.

Alapvetően egész jó mozi, sajátos képi világgal. Igen, világtrendi, megtűzdelve mai vicces szociográf adalékkal, amúgy sok sikert a külföldi forgalmazáshoz, kíváncsi vagyok mennyire fogják külföldön szeretni.

 
előzmény: torolt felhasznalo #2
 
 
2004. december 14. kedd, 13:33 2. | torolt felhasznalo
Áh, dehogyis így van, éppen ellenkezőleg: a Nyócker olyan film, ami teljesen pariban van a világtrenddel, olyan magyar alkotás, ami, fogadjuk le, nagy nemzetközi sikereket fog aratni, hacsak el nem basszák a fordítással meg a forgalmazó, de hát miért is tennék, amikor sikerült hugyérszarér létrehozni ezt az invenciózus, lendületes, öteletes, szórakoztató, remek munkát. Nem egyszer, de többször kell megnézni, akárcsak a Macskafogót, amit különben szintén nem a történetéért játszunk le otthon újra és újra. Alteros, struktúrán kívül készült jelentős munka ez, ami van olyan kult, mint a Kontroll. Animációban abszolút ott van a topon, kísérletező és expresszív, tele ötlettel és újítással. A dramaturgia él az animáció adta szabdsággal, szórakoztató az időutazás az előkorba, viccesek az aktuál politikai asszociációk, sztem még az sem zavaró, hogy a hepiendinget elkerülendő kiderül a kiscsaj a lányokhoz vonzódik. Számon kérni a Nyóckeren a Józsefvárost baromság, inkább tessék nkem megmondani, mikor láttunk olyat, hogy minden egyes figura szerethető egy moziban. A dialógusok annyira hitelesen szólnak a vásznon, mint már rég: nem szépelegnek, mondják a frankót pacekba. A Nyócker a mai magyar mozgóképgyártás ünnepe és kritikája, de ne higgyétek el, hanem győződjetek meg a szemetekkel. Jó szórakozást hozzá.
 
előzmény: torolt felhasznalo #1
 
 
2004. december 14. kedd, 12:06 1. | torolt felhasznalo
Én halálra untam magam, bár a rajzok sokat dobnak rajta, a történet nagyon gagyi lett. dramaturgia nincs, a szövegek eröltetettek. Mindent beletuszkoltak az alkotók, de nem sikerült olyan egységes világot készíteniük, mint például a Macskafogóé. Valószínűleg azért, mert minden ötlet (időutazás, binladen, bush, stb.) ellenére is elég szűk és kiszámítható mederben marad a cucc. Ettől végül teljesen szétesik és önkényes lesz.

Nagy lehetőség volt, jobban jártunk volna, ha a bevett közhelyek helyett az alkotók magukat is igyekeztek volna meglepni - mert még a vizuális megjelenés sem kelt különösebb újdonságérzetet a reklámokban megjelentekhez képest.

Kár érte, tényleg sokat dolgozhattak rajta, ez látszik, színvonalas a kivitelezés - bár a forgatókönyvről is lehetne ugyanezt állítani...

nka emblema 2012