sex hikaye

300

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2007. március 24. szombat, 00:48

rendezés  


egy oldalon
3-1  /  3


 
2007. március 26. hétfő, 16:19 3. | f.r.a.n.k.
egy valamit tudatositania kene mindenkinek aki a filmet biralja: azt amit kepen lat, az vilagelvonal es valoszinuleg Frank Milleren kivul senki mas nem tudta volna osszehozni. a hullahegyek, a megszakitas nelkuli shotok, amikor kardelre hanyjak a tamado perzsakat, eddig soha nem latott magabiztossaggal bemutatott verengzes filmen.

a sztori a jo es rossz stilizalt harca es mint ilyen nagyon jol mutatja be ennek elmondhatatlan, helyen es idon tulnyulo vonatkozasait. egy a mi korunktol teljesen kulonbozo kor eszjarasaba es vilaglatasaba kapunk bepillantast egy olyan tukron keresztul, amit Miller tokelyre vitt es a 300 mint a Sin City az, ahogy egy kepregenynek filmen kineznie kell.
 
2007. március 25. vasárnap, 22:26 2. | tégla
Piece. Of. Shit. (a film)
 
2007. március 24. szombat, 00:48 1. | Lubrikáns Ányos Donáld
Véleményem szerint bűn volt ennyi ócska dumával telepakolni a filmet. Oké, a spártai katona nem agysebész, meg lakónikus beszéd, meg minden túró, de ez nem magyarázat, egy alkalmat kivéve (This-is-Sparta!- kurva jól működik), a hideg futkosott a hátamon. A narrátor is hasonlóan üres fickó, ahogy emelte a szennyes tautológia halmokat (merthogy a képhez semmit nem adott), úgy vette el tőlem rendszeresen még az esélyt is a katarzisra(...és meneteltünk, az monnyuk nem rossz). Formailag mocsok erős a film, ez nem is kérdés (ha ez sem lett volna, akkor kínai akciójáték xbox-ra, enemy 1-2-3, maszkos, orrszarvú, elefánt), de minden más sematikus szar, Miller naív rajongása a sztori iránt kb olyan érzést keltett bennem, mint amikor nyolc évesen a legofiguráimat küldtem akcióba, miután Commodore-on lenyomtam egy menet 'who dares wins'-t . Talán nem sokkal több az eredeti anyag, de a filmet nézve azt éreztem (inkább hallgatva), hogy fokozatosan önmagánál is kevesebb lesz. Tiszta szerencse, hogy a képregény azon suta vízója, melyben a spártai újoncokat fekvőztetik a kiképzőtisztek (Was it enough, Spartan? No sir!- Usa katonásfilm közhely referencia)nem forgatták le (vagyis nem emlékszem, hogy benne lett volna). A véleményem sarkított valszeg, dühös vagyok. Oké, egyéni, személyes interpretáció, ez most nem az igazi, bármennyire ultrateátrális zúzda, de mégis folyton ökölbe szorult a kezem. Győzzetek meg pls

nka emblema 2012