sex hikaye

A faun labirintusa

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2007. március 8. csütörtök, 15:53

rendezés  


egy oldalon
4-1  /  4


 
2007. október 18. csütörtök, 14:03 4. | filmhu
Maga film egyedi, és úttörő, a kompozícióját illetően. A történet jó, fantáziadús, bár sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle. A kislány kálváriáját lehetett volna még nyújtani, hogy a vége tényleg igazi katarzissá minősüljön, és a csattanó nagyobbat csattanjon.
A képvilág számomra nem adta ki a filmötletben igazán benne rejlő mélységeket. Beszélnek fantáziabirodalomról, de a megjelenítésben elsatnyul a dolog. Beszélnek varázslatos lényekről, de nem sok az, amely lény így be lett mutatva. Nyilván lehet érvelni, hogy a fantázia, az az emberi fantáziára épül, és a néző hivatott a további eseményeket elképzelni... viszont akkor miért lett belőle film???
Talán csak a maximalizmusom beszél belőlem, mindenesetre maradtak a filmben olyan űrök, amiket nem sikerült igazán feltölteni.
Persze, lehet mondani, hogy 3 oszkár, nyilván, meg is érdemelte. Viszont vegyünk figyelembe valamit. A Lotr trilógia hosszasan végigvezetett története, fantáziában (mind képi, mind történeti részről,) dúskál. S mint olyan, etalon, a fantáziafilmek világában. Viszont ott is sok dolog kimaradt, amit a Tolkien fanok mind egyhangú bólogatással nyugtáznának.
A faun labirintusa hiányosan mutat be bizonyos dolgokat. Nagyszerű, szuper, le a kalappal, de a fantáziavilág tekintetében ez csak a fele annak, amit be lehetett volna mutatni, amivel ténylegesen érzékeltetni lehetett volna azt, amit a fantázia, a horror, vagy a képzelet mélységének nevezünk.
 
2007. március 22. csütörtök, 18:57 3. | tégla
Épp ez (is) a jó benne - a legjobbak nem szarakodnak! Ahogy Stuart Gordon mondogatta a Re-Animator forgatásán a kiontott vérrel kapcsolatban: "more is not enough!" A faun... az extrém erőszak nélkül egy szép mesefilm lenne. Így sokkal több.
 
2007. március 12. hétfő, 15:40 2. | Usul
Háát..Gyönyörű film, zseniális felvezetés, építkező cselekmény...Mégis, annyira brutális részletek vannak, pl. borosüveggel arccsont-betolás az agyba, hogy sztem totál öncélú, ettől idegesített a film kicsit. Amúgy lehengerlő, és bravó, megminden:)
 
2007. március 8. csütörtök, 15:53 1. | santinocorleone
Tyű, ha az egyébként vitriolos tollú W. ennyire lelkendezik kritikájában, akkor én ezt a filmet biztosan megnézem!

nka emblema 2012