sex hikaye

Indul a hiánypótló Színház- és Filmintézet

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2009. július 18. szombat, 14:28

rendezés  


egy oldalon
1-1  /  1


 
2009. július 18. szombat, 14:28 1. | Harvey Weingard
A distributor és a sound designer mióta esik a "szakmunkás" kategóriába? Vagy talán épp ez a baj, hogy Magyarországon odaesik. Ezért van ennyi orbitális fasz az előbbiben, és ezért annyi kontár a másikban (bár utóbbiban van szakember is. Előbbiben viszont csak a "vast wasteland").

Másik: kurvára be kéne már fejezni ezeket a kamu forgatókönyvírás kurzusokat - ezzel nem Tasnádi képességeit firtatom, hanem a dolog értelmét. A magyar producerek nem olvasnak forgatókönyvet, ha pedig mégis, akkor sem tudják megkülönböztetni a szart a jótól, mert nem értenek hozzá. Akkor hova képzünk ennyi forgatókönyvírót? És azok mit írnak, ha a rendezők maguknak írnak (azt is szarul)? A kritikus az más: abból valóban kéne. De forgatókönyvíróképzésre nincs szükség. Illetve nem ilyenre. Egy valóban szakképzett forgatókönyvíró ugyanis annak pontos tudatában ír, hogy utána mi történik a könyvével. Vagyis nem csak írói, de színészi, rendezői, vágói, produceri, forgalmazói ismeretekkel is rendelkezik - hogy az egyebeket (kultúrantropológia, pszichológia, kommunikáció, stb.) ne is említsem.

Szakemberekre egyébként valóban van szükség.

Csak nem egy telített pályán (értsd: a felsorolt összes szak), ahova senki sem álláshirdetés alapján érkezik. Márpedig (sajnos) senki nem fogja kirúgni a hülye alkalmazottját, aki már 20 éve mindent elkúr neki, csak azért, hogy egy szakképzettet felvegyen. Ez is ilyen Hungaricum.

nka emblema 2012