sex hikaye

3D-s Beowulf-premier

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2007. november 28. szerda, 10:55

rendezés  


egy oldalon
11-1  /  11


 
2007. december 14. péntek, 15:26 11. | qwertywasd
New York, Sony IMAX. Mind1, biztos ezt is ki fogom próbálni. A Real D is jó lenne, ha mondjuk egy normális terembe is beraknák. Pl Lurdy 1.
De miért olcsóbb csomag?? Miért, miért? :)
 
előzmény: torolt felhasznalo #10
 
 
2007. december 13. csütörtök, 14:59 10. | torolt felhasznalo
Nem. Frankfurtban (ahol már bezárt) is ilyen volt.

Sőt, a Kennedy Űrkozpontban is.

Szóval nem tudom Te hol voltál, de ne Vegashoz mérd a dolgot. Ez speciel nem Balkán remix, csak az olcsóbbik csomag. És valahogy úgy érzem, hogy még így is fogyóeszköz lesz. Gyöngyöt disznók elé?
 
előzmény: qwertywasd #9
 
 
2007. december 12. szerda, 16:43 9. | qwertywasd
Üdv emberek!

Én csak azt nem értem, hogy a Westendben miért csak abba a kis nyavajas terembe installálták ezt a 3d cuccot. Sajnos a Beowulf viszonylag jó képi hatásait teljesen agyonvágta a minden dimamikától mentes hang. Már csak ezen okból is sokkal jobb választás az IMAX. Mellesleg 2008-ban digitális vetítési technikára tér át az IMAX, de gondolom a budapesti mozi erről pont lemarad. :)
A szemüvegekről: én az USA-ban voltam sokszor IMAX moziban, de mindig nagy mértetű, vezetéknélküli technológiás elektromos "szemüveget" adtak, amibe hangszórók is voltak építve. (7. és 8. csatorna) A cikkben viszont csak egy nyavajás műanyag szemüveget látok, mint IMAX szemcsi. Vajon kis hazánk kedvéért butították így le az amúgy szuper technológiát?
 
2007. november 30. péntek, 22:29 8. | torolt felhasznalo
Kösz...

Maradok, míg a Mátrix ki nem vet magából...
 
előzmény: Lula Fortune #7
 
 
2007. november 30. péntek, 21:04 7. | Lula Fortune
a hozzászólásaiddal:-)
 
előzmény: torolt felhasznalo #6
 
 
2007. november 29. csütörtök, 20:37 6. | torolt felhasznalo
Egy iskolába jártunk... És akkor sajnos nem léptem. Szóval ez inkább saját teszefaszaságom kompenzálása.

Jóvátehetem valahogy?
 
előzmény: Lula Fortune #5
 
 
2007. november 29. csütörtök, 17:33 5. | Lula Fortune
Pont a Freshwikit Charlie? Csalódtam benned:-).
 
előzmény: torolt felhasznalo #4
 
 
2007. november 29. csütörtök, 01:41 4. | torolt felhasznalo
Jó, csak ne felejtsük el, hogy nem minden IMAX film 3D. Vannak klasszikus módszeresek is, ami szimpla képet nyújt, de akkor is egy házfalnyi képen nagyon nagy élmény. És van a 3D-s cucc, ami két vetítőből jövő képanyag (két lyukon is lett felvéve két szalagra, ha jól értettem a technikát), és a szemüveg azt szinkronizálja össze. Ezért "esik szét" a kép, ha nincs szemüveg. Ez olyasmi mint a kétszemű ember térlátása a félszeművel szemben. De ha valakit érdekel a dolog kicsit részletesebben, annak ajánlom a wikit (nem a FreshWikit, azt viszont valaki ajánlhatná nekem)...
 
2007. november 28. szerda, 20:05 3. | kriglergábor
Én mondjuk - mint szerintem mindenki más - levettem a szemüveget Imax moziban egy rövid időre, és teljesen szétesett a kép, olyan, mintha duplán látna az ember, szóval nem az az alapvető különbség, hogy szemüveg-nem szemüveg, mert az egyelőre nélkülözhetetlen a maradéktalan 3d hatáshoz. Az Imax halála című okoskodás mindettől függetlenül savanyú a szőlő csak, illetve kelet-európai szagú béna konkurenciarugdosás, mert amikor bent ültem a hatalmas teremben, és az óriási vásznon elindították az első trailereket, hát az leírhatatlan, és hétköznapi moziban megismételhetetlen élmény.
 
2007. november 28. szerda, 17:07 2. | torolt felhasznalo
Bár nem beszélgetünk egymással, de elvileg nem az első, amiben egyetértünk. A cinematrixon is van egy cikk, ahol meg valami pöcsarcú külföldi főokos nyilatkozik, hogy az IMAX halott. Hát bazmeg, én szeretnék ilyen halált halni. Lehet, hogy nem készült csak x film IMAX-re, de azok egytől-egyig olyanok. Szemüveggel, szemüveg nélkül, leszarom, azok a filmek döbbenetesek. És az egyetlen műfaj, ahol soha nem zavart, hogy nincs történet, mert lenyűgözött, amit látok. Úgyhogy a Westend 3D-s cucca a seggébe dughatja a szemüvegét, mert az csak egy mozi 3D-ben (ilyen a TV-ben is van), az IMAX viszont egy Karácsony - nem hetente van, de akkor kurva jó.

És mellesleg én is lettem már rosszul IMAX-filmen (hullámvasutazás, mi más?), de ezért csak én vagyok a hibás, nem az IMAX. Aki nem bírja a feszültséget, ne nyúljon a konnektorba. Úgyhogy az a cinematrixos nyilatkozós csóka elmehet a kurva anyjába az okoskodásaival. IMAX = mindenkinek kötelezően ajánlott, szemüveggel a poén kedvéért, szemüveg nélkül pedig az összes létező iskolának az összes létező dokfilm miatt, amiből a gyerekek többet fognak megtanulni a természetről, mint 8 év biológiaórái alatt. Ezt az élményt ugyanis nem lehet elfelejteni. Utóbbiból mára csak a felelés traumája maradt meg...
 
2007. november 28. szerda, 10:55 1. | JA
Mintha a cikk aláírt műfaji megjelölés a RIPORT lett volna.
Ezzel szemben egy erőteljesen a Westend 3D (szemüveges) technológiáját pártoló - csaknem - promóciós írást lehet olvasni, amiből csak az derül ki, hogy a cikk szerzőjének pontosan ki nem bogozható indokok alapján a szemüveges 3D technika tetszik jobban.
Speciál az én véleményem tökéletesen ellentétes a szerzőjével. Az IMAX akkor is nagy élmény, ha nem használunk szemüveget. Egyszerúen a fantasztikus, teljes látómezőt betöltő látvány okoz meglehetősen valószerű és szédítő élményt, persze elsősorban azoknál a filmeknél, amelyek kifejezetten az IMAX-ben érzékelhető speciális térhatás figyelembevételével készülnek.
A 3D technika szemüveg nélkül élvezhetetlen. Azzal pedig kicsit utópisztikusan gagyi.

Szóval érdekesebb lett volna egy kevésbé elfogult beszámoló, miután úgyis majd a néző dönti el, hogy mi miért tetszik neki jobban.
A riportot érdeklődéssel várom.
Janisch Attila

nka emblema 2012