sex hikaye

21. alkalommal lesz idén Mediawave

Másodszorra rendezik meg Szombathelyen

2011. május 13. - filmhu

A MEDIAWAVE – „Fényírók Fesztiválja” Nemzetközi Film- és Zenei Fesztivál idén 21. alkalommal kerül megrendezésre június 2-11. között. A helyszín a tavalyi sikeres debütálás után ismét Szombathely.

 

A fesztivál zenei programja a választékot és a minőséget tekintve mit sem változott, tíz nap alatt harminc különleges koncertet hallhat a közönség. A koncertek struktúrája viszont átalakult, elsősorban a két hétvégére koncentrálódik a zenei kínálat. Az első hétvégén főként szabadtéren, a második hétvégén új fesztiválhelyszínünkön, a Weöres Sándor Színházban lehet majd a koncerteket élvezni.A programban nemzetközi sztárokkal épp úgy találkozhatnak az érdeklődök, mint ismert és ismeretlen hazai fellépőkkel. Fellép többek között: BaBa ZuLa, Andreya Triana, DVA, Shukar Collective, Stevan Kovacs Tickmayer, Ferenczi György és a Rackajam, Napra, Tudósok, stb.

 

mediawave1_500


Az idei - "TEREMTŐ NŐ", illetve "VESZÉLYEZTETETT (mű)FAJOK" tematikákkal tarkított - fesztiválra 1276 filmnevezés érkezett 85 országból, ebből az előzsűri 73 filmet válogatott a fesztivál rendkívül színes verseny-palettájába (9 játékfilm - 17 kisjátékfilm - 24 animációs film - 9 kísérleti film - 14 dokumentumfilm). A magyar filmeket nemzetközi szakemberek válogatták. A filmes program továbbra is az AGORA - Savaria Filmszínház felújított épületében kerül bemutatásra.

mediawave2_500


Lesz még Desca Hungarica (Zsíroskenyér verziók), Bor és Pálinka fesztivál a Fő téren, kiállítás a Képtárban, Film Fórum, tudományos konferencia a Levéltárban és a Weöres Sándor Színház különleges, alkalmi előadásokkal csatlakozik a fesztivál programjához.






nka emblema 2012