sex hikaye

A Berlinálén debütál Bucsi Réka animációja

A Symphony no. 42 meghívást kapott a rövidfilmes versenyprogramba

2014. január 13. - filmhu
A Berlinálén debütál Bucsi Réka animációja

Bucsi Réka Symphony no. 42 című diplomafilmjét beválogatta rövidfilm versenyébe a berlini nemzetközi filmfesztivál. A tízperces digitális rajzanimáció a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen készült.

 Varga Csabát, Orosz Istvánt, Cakó Ferencet, Milorad Kristicet, M. Tóth Gézát és Szilágyi Varga Zoltánt követve Bucsi Réka pályakezdő animációs filmrendező mutatkozik be februárban az A-kategóriás berlini nemzetközi filmfesztivál, a Berlinale rövidfilm versenyében. A MOME Animáció tanszék hallgatójának 2013-ban készült diplomafilmje, a Symphony no. 42 meghívást nyert a rangos fesztivál válogatásába, így versenyre kelhet a legjobb rövidfilmet illető Arany Medve díjért.

 

Symphony no. 42 - teaser

„A Symphony no. 42 című animációs film rendhagyó narratívát használva, 47 különböző jeleneten keresztül mutat be egy szubjektív világképet. Az asszociációk által összefűzött rövid jelenetek környezetünk irracionális összefüggéseit hangsúlyozzák. A szürreális helyzetek ember és természet alkotta dolgok összhatásán alapszanak” – olvasható a szinopszisban. „A film alapötlete egy számomra érdekes emberi tulajdonságra épül. Ha külső szemlélőként tanúi vagyunk egy számunkra ismeretlen szituációnak, akkor tudat alatt automatikusan kontextusba helyezzük az eseményeket saját elképzeléseink szerint” – vallja a film alkotója, Bucsi Réka.



Animációval örülnek az alkotók a jó hírnek

A Symphony no. 42 a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen készült a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, a film vágója Czakó Judit, producere Fülöp József a MOME Animáció tanszék vezetője. Bucsi Réka 2013-ban végzett a MOME animáció szakán, jelenleg az Animation Sans Frontiéres (ASF) nemzetközi animációs workshop résztvevője.

A 64. Berlinalét február 6-16. között rendezik meg a német fővárosban, a film díszbemutatójára az alkotók jelenlétében kerül sor.

(Forrás: Filmunió)






nka emblema 2012