sex hikaye

A Csontbrigádtól a Mutaborig

Újabb tervek az Eurofilm Stúdiónál

2007. február 22. - filmhu
A Csontbrigádtól a Mutaborig
A Hukkle és a Taxidermia rendezője, Pálfi György Rejtő Jenő legkevésbé könnyed írásából, a Csontbrigád-ból készít filmet. A stúdió producereitől azt is megtudtuk, hogy a rendező egy másik, óvodásokról forgatott filmje a vágóasztalon vár. Can Togay Mutabor című filmterve hamarosan foroghat.

A Csontbrigád menetel a filmvászon felé

A humor és a sötét emberi
jellegzetességek boncolása

Az idegenlégiós környezetben játszódó történeteiről és vicces, abszurd figuráiról ismert Rejtő Jenő legerősebbnek tartott művéből készül filmet forgatni a Hukkle és a Taxidermia rendezője. A humor és a sötét emberi jellegzetességek boncolása nem áll távol Pálfitól, mindezek az összetevők megvannak Rejtő legjobbnak tartott munkájában is. Az Eurofilm a Csontbrigád előkészítésére a tavalyi filmfejlesztési pályázaton összesen 7,5 millió forintot nyert.

A producerek, Miskolczi Péter és Váradi Gábor elmondták, hogy egyelőre motívum- és helyszínkereséssel valamint látványterv-készítéssel foglalkoznak. Emellett Pálfi György a Taxidermiá-n is vele dolgozó feleségével, Ruttkay Zsófiával írja a forgatókönyvet, amit májusra szeretne befejezni. Mindezek után az Eurofilmnél nyár elején terveznek összeállítani egy olyan produkciós csomagot a Csontbrigád-ból, amely már alkalmas lehet a további partnerek toborzására.

A Rejtő-könyv megfilmesítését egyelőre hátráltatja, hogy Pálfi György családi kötelezettségeken túl a Taxidermia utóéletét egyengeti, és fesztiválokra kíséri a tavalyi hazai filmszemlén többszörösen és nemzetközi seregszemléken díjazott alkotását.

Emellett több mint százórányi már leforgatott anyag vár a rendezőre. A paradicsom című óvodások között felvett filmet ugyan előre megírt forgatókönyv nélkül készítette, de határozott elképzelésekkel fogott hozzá. A producerek szerint az a megérzés vezette Pálfit, hogy - részben a személyes érintettségnek is köszönhetően - talál a kisgyermekek környezetében rájuk jellemző érdekes történeteket. A legtöbb munkát ezek összerendezése jelenti majd, A paradicsom előreláthatóan őszre készül el.

A viszonylag szűk közegben, kamara jelleggel készített alkotás költségvetése egy átlagos magyar játékfilm 1/4-re tehető. A paradicsom java részét Lukács Dávid örökítette meg, és Pohárnok Gergely is részt vett az operatőri munkában.

Felpörgő Mutabor

Can Togay határozott elképzelése,
hogy az egyik főszerepet
Nastassja Kinski játssza
A február 18-án véget ért Berlinalén járt Miskolczi Péter elmondta, Can Togay Mutabor című filmterve közelebb jutott a megvalósuláshoz azzal, hogy a német fővárosban újabb partnereket sikerült találni. Néhány éve a stúdió első műhelypályázatán kiemelt munka először Utrechtben a filmterv vásáron talált német partnerre, majd mint a legjobb pitch Tallinban nyert, amihez egy scriptdoktori elemzés járt. Legutóbb Berlinben sikerült osztrák és luxemburgi partnert a projectbe bevonni. Az eddigi szóbeli megállapodás alapján a külföldi partnerek állnák az 1,4 millió eurósra tervezett költségvetés egyik felét, az Eurofilm pedig a másikat.

A rendező saját könyvéből készülő filmjében egymástól látszólag független történetek, sorsok érintkeznek. Can Togay határozott elképzelése, hogy az egyik főszerepet Nastassja Kinski játssza, a filmet a tervek szerint jövőre láthatjuk a vásznon.



Címkék

hír



nka emblema 2012