sex hikaye

A Delta a Cinema Village-ben, Hajdú Eszter dokfilmje New Yorkban és Tel-Avivban

Gyorshírek

2010. március 10. - filmhu
A Delta a Cinema Village-ben, Hajdú Eszter dokfilmje New Yorkban és Tel-Avivban

New York-i moziban vetítik Mundruczó Kornél játékfilmjét, A fideszes zsidó a New York-i és a Tel Aviv-i magyar intézetekben lesz látható, és a magyarok nem akarnak elszakadni a valóságtól a mozikban.

 

New York-i moziban a Delta

A francia, lengyel, belga, holland, angol, spanyol svájci és norvég mozik után New York-ban is látható lesz, nevezetesen a manhattani Cinema Village műsorán péntektől a legutóbbi Mundruczó-film, a Delta – tudatta a Magyar Filmunió. A Delta nemzetközi forgalmazásával foglalkozó The Coproduction Office eddig 24 országban értékesítette a film forgalmazási jogait. Az Europa Cinemas nyilvántartása szerint csak Európában már kilenc ország filmszínházai tűzték műsorra a 2008-as Magyar Filmszemle fődíjával is jutalmazott filmet.

 

delta_500

 


A fideszes zsidó New Yorkban és Tel-Avivban

Hajdú Eszter A Fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció című dokumentumfilmjét 2008 október 31-én mutatták be telt házzal a Vörösmarty moziban. A fim rögtön bezsebelte a V.E.R.Z.I.Ó. Nemzetközi Emberjogi Dokumentumfilm Fesztivál legprovokatívabb és legtöbb nézőt vonzó film különdíját, majd 2009-ben megnyerte a 40. Magyar Filmszemle Schiffer Pál díját. A dokumentumfilmet március 18-án New Yorkban, március 28-án pedig Tel-Avivban vetítik a helyi magyar intézetekben.

fideszes_zsido_500

 


A magyarok akarnak a legkevésbé elszakadni a valóságtól a mozikban

A magyarok akarnak a legkevésbé elszakadni a valóságtól, amikor moziba mennek - derült ki egy friss közvélemény-kutatásból, amelyet 23 országban, 24 ezer felnőtt körében végeztek. Nemzetközi átlagban a megkérdezettek 42 százaléka azért ül moziba, hogy elszakadjon a sivár valóságtól, a mindennapok robotjától – adta hírül az MTI. Legnagyobb arányban (67 százalék) a törökök akarnak megszabadulni a valóságtól a moziban, őket követik az indiaiak, a dél-koreaiak és az ausztrálok 67, 61, illetve 52 százalékkal - közölte a Reuters/Ipsos felmérés eredményét a vasárnapi 82. Oscar-gála előttre időzítve az ABC amerikai televízió. A másik véglet Magyarország, ahol csak a válaszolók 24 százaléka jelezte, hogy számára a mozi elszakadást jelent a valóságtól.






nka emblema 2012