sex hikaye

A Delta közeledik Cannes-hoz

Április 17-én kiderül

2008. április 2. - filmhu
A Delta közeledik Cannes-hoz
A Cineuropa szerint Mundruczó Kornél legutóbbi alkotásának, a Deltának jó esélye van arra, hogy bekerüljön a következő Cannes-i fesztivál versenyprogramjába. Hogy Tarr Béla A londoni férfi című filmjének tavalyi szereplése után lesz-e ismét magyar résztvevője a Riviéra legnagyobb filmes megmérettetésének, az legkésőbb az április 17-i sajtótájékoztatón kiderül.

Bizonyosat egyelőre még a Cineuropa sem tud, de értesüléseik szerint a május 14. és 25. között megrendezésre kerülő filmes esemény versenymezőnyébe kerülő filmek listája szinte végleges, azonban lehetnek még változások. Mindenesetre úgy vélik, Mundruczó Kornélnak jó esélye van arra, hogy harmadik egészestés játékfilmjével a hivatalos versenybe kerüljön.

A rendező korábban már komoly elismerést szerzett a Szép napokkal 2002-ben Locarnóban, és nagy várakozással fogadták Cannes-ban az Un Certain Regard szekcióban a Johannát 2005-ben. A cikk megemlíti, hogy a Delta volt a legutóbbi hazai szemle győztese, valamint elnyerte a külföldi kritikusok Gene Moskowitz díját, és ezzel a filmmel Mundruczó először kerülhet Cannes-i versenyszekcióba.

A Cineuropa szerint az idén a magyar film Gigor Attila debütáló alkotásával, A nyomozó című thrillerrel is komoly visszhangot kelthet Cannes-ban. A film producere Pusztai Ferenc dolgozott a két éve ugyancsak Cannes-ban, a Kritikusok két hete szekcióban versenyző Kocsis Ágnes film, a Friss levegő anyagi hátterének biztosításán.

Ugyanakkor a Delta rendezője más, mozgóképes irányba tett kirándulásának eredményeképpen elkészítette a Vámpír című Péterfy Bori-szám videoklipjét.



Címkék

hír



nka emblema 2012