sex hikaye

A Fehér György-díj jelöltjei

Idén nyolcadik alkalommal adják át

2012. február 14. - filmhu
A Fehér György-díj jelöltjei

Az idén nyolcadik alkalommal adják át a Fehér György-díjat. A kurátorok minden évben a sokoldalú művész egyik működési területén keresik azt a fiatal tehetséget, akinek alkotásaiban az a tökéletességre való törekvés és elkötelezettség köszön vissza, amely Fehér Györgyöt is jellemezte.

 

 

2012-ben azokat a producer-rendező párosokat értékelte a zsűri, akiknek együttműködéséből több értéket képező alkotás született. A hangsúly ezúttal tehát azon a közös munkán van, amikor a producer és rendező egymásba és a filmekbe vetett hite az alkotások minőségét is meghatározza.

A díj minden évben egy Fehér György szellemiségét megidéző, erre az alkalomra készített festmény. Az idei azonban különleges lesz, mert egyszerre jeleníti meg a közös munkát, és azt, hogy abban két autonóm egyéniség vesz részt.

A díjátadás hagyomány szerint Fehér György születésnapjához közel eső időpontban, 2012. február 25-én, 18 órakor a Színház-és Filmművészeti Egyetem Filmes tanszékén lesz (Szentkirályi utca 32/A.), ahol Fehér György tanult, majd később tanított is.

A rendezvényt megnyitja: Ascher Tamás, színház-rendező, az egyetem rektora.

Az ünnepség két kisfilm vetítésével folytatódik, amelyeket Fehér György főiskolásként rendezett: Tomikám (fsz.: Lénárt István és Andor Tamás) és az Öregek.

Az idei év jelöltjei:
- Bodzsár István (producer) és Bodzsár Márk (rendező)
- Muhi András (producer) és Fliegauf Benedek (rendező)
- Szederkényi Miklós (producer) és Zsigmond Dezső (rendező)
- Petrányi Viktória (producer) és Mundruczó Kornél (rendező)
- Drabik János (producer) és Mihályfy Imre (rendező)
- Miskolczi Péter (producer) és Janisch Attila (rendező)
- Novák Erik (producer) és Gauder Áron (rendező)
- Kovács Gábor (producer) és Hajdu Szabolcs (rendező)
- Téni Gábor (producer) és Tarr Béla (rendező)

A nomináláshoz a zsűri tagjai a Magyar Producerek Szövetségét valamint a Magyar Független Producerek Szövetségét kérte fel, és természetesen a zsűri tagjai is jelölhettek.

A zsűri tagjai: Gerő Péter, Lénárt István, Radó Gyula, Bánki Iván, Szinetár Miklós, Szolnoki András, Kardos Sándor, Báron György és Szalai Györgyi






nka emblema 2012