sex hikaye

A Filmalap vendége: Antal Nimród - ÚJ HELYSZÍNEN: A MILLENÁRIS TEÁTRUMBAN!

2013. november 11. - filmhu
A Filmalap vendége: Antal Nimród - ÚJ HELYSZÍNEN: A MILLENÁRIS TEÁTRUMBAN!

A Filmíró Hétvégék keretében ezúttal egy rendezőt látunk vendégül, mégpedig egy Hollywoodban élő hazánkfiát. A Magyar Nemzeti Filmalap és a filmhu közös szervezésében megvalósuló esemény vendége Antal Nimród. A nagy érdeklődésre való tekintettel új helyszínen kerül megrendezésre a program: a Puskin mozi helyett a Millenáris Teátrumban.

 

Antal Nimród a Filmalap meghívására Magyarországra érkezik, hogy rendezzen egy kisfilmet, amely a magyar filmek népszerűsítését szolgálja. Nimród időt szakít arra is, hogy november 23-án, szombaton találkozzon veletek: a filmszakma képviselőivel, fiatal forgatókönyvírókkal, rendezőkkel és filmszakos hallgatókkal. A Kontroll, a Predators, az Armored és a Metallica-film rendezője munkamódszeréről és eddigi életútjáról mesél ezen a filmes szombaton.

A filmszakmai beszélgetés magyar nyelven zajlik majd. A beszélgetőpartner Madarász Isti filmrendező lesz, de arra kérünk benneteket, hogy készüljetek kérdésekkel ti is a közönség soraiból.



Tervezett program:

November 23., szombat
- Nézd újra a vásznon - Kontroll filmvetítés (9:00 - 10:45)
- Egy amerikai fiú Magyarországon - A korai évek (11:00 - 12:15)
- Metró a világhír felé - Így készült a Kontroll (12:30 - 13:45)
- Egy magyar rendező Hollywoodban – (15:00 - 16:15)
- Pro/Kontra - Magyar filmes rendszer vs. amerikai stúdiószisztéma (16:30 - 17:30)

Időpont: 2013. november 23., szombat
ÚJ HELYSZÍN: Millenáris Teátrum

A programon a részvétel ingyenes, de a belépést regisztrációhoz kötjük. A kurzus elsősorban szakmai beszélgetés, ezért a filmszakmában dolgozók, forgatókönyvírók, rendezők, illetve a filmszakos hallgatók előnyt élveznek a bejutásnál. (Kérjük, a diákok pontosan tüntessék fel, hogy milyen szakon, szakirányon tanulnak.)

A rendezvényre regisztrálni itt lehet: http://tinyurl.com/antal-nimrod

A regisztrációt november 18-án éjfélkor zárjuk, és mindenkit a megadott email címén értesítünk majd az eredményről.

Az eseményről, ahogyan a többi Filmíró Hétvégék esetében is, videó-összefoglalót készítünk. Az Oliver Stone, Joe Eszterhas és Alan Parker kurzusról készült videók itt tekinthetőek meg: http://www.youtube.com/filmhutv/

Együttműködő partnerek: Magyar Nemzeti Filmalap, filmhu - a magyar moziportál, Színház- és Filmművészeti Egyetem, ELTE Filmtudomány Tanszék, BKF Médiaművészeti Intézet, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem






nka emblema 2012