sex hikaye

A Filmművészek szövetsége tájékoztatást vár a Kormánytól

Nyílt levelet küldtek

2010. december 17. - filmhu
A Filmművészek szövetsége tájékoztatást vár a Kormánytól

"Minden magyar filmkészítő nevében felszólítjuk a Kormányt, hogy haladéktalanul tájékoztassa a filmszakmát a támogatással kapcsolatos terveiről!" - áll a Magyar Filmművészek Szövetségének nyílt levelében. A döntéshozók még nem keresték meg hivatalosan a filmszakmai szervezeteket. Alant olvasható a nyílt levél.

A magyar filmgyártás a Filmtörvényben rögzített legfőbb pénzelosztó szerve számára a 2011-es költségvetésben a Kormány egymilliárd-harmincöt millió forintot különített el, ami kevesebb, mint egyötöde a 2010-es támogatásnak. Ez a pénz a Magyar Mozgókép Közalapítvány kötelezően ellátandó feladatainak költségeit sem fedezi, nem hogy új filmes produkciók létrehozását.

A költségvetési tétel jóváhagyása után a Kulturális Bizottság elnöke azt nyilatkozta: "A Miniszterelnök Úr elkötelezett a magyar film ügyében, de - egyetértve a frakcióval - nem a Magyar Mozgókép Közalapítvánnyal képzeli el a filmszakma támogatását." Minden magyar filmkészítő nevében felszólítjuk a Kormányt, hogy haladéktalanul tájékoztassa a filmszakmát a támogatással kapcsolatos terveiről! Ez idáig ez ügyben semmiféle hivatalos megkeresés a döntéshozók részéről a filmszakmai
szervezetek irányába nem történt.

Nyitottak vagyunk minden olyan kezdeményezésre, amely a jobb átláthatóság, a fokozot tabb hatékonyság irányába mutat a jelenlegi rendszer szakmai vívmányainak megtartása mellett. Ennek hiányában kénytelenek vagyunk azt megállapítani, hogy az MMK gazdasági ellehetetlenítésén keresztül a kormány kimondta a halálos ítéletet a magyar filmre, egy lendületben lévő, termékeny kulturális ágazatra, amely szerves része az európai egyetemes és filmes kultúrának.

Ezzel egyidejűleg vállalta a felelősséget ennek következményeiért is. Az Art-mozi hálózat megszüntetéséért, a filmszakmai folyóiratok, a filmes archívumok ellehetetlenüléséért, a filmes oktatás elsorvasztásáért a nagyjátékfilmek, kísérleti, és kisjátékfilmek, a dokumentumfilmek,  a tudományos és ismeretterjesztő filmek készítésének befagyasztásáért, több ezer gyakorlott és képzett szakember utcára kerüléséért, ennek következtében a csökkenő járulék és adóbevételekért, valamint egy, az Európai Unió által jóváhagyott érvényes szerződés felrúgásáért, a soron következő magyar EU elnökség évében.

Amennyiben ez a Tisztelt Törvényhozók szándéka, a filmes társadalom ez előtt értetlenül áll, ezt elfogadhatatlannak tartja!

Amennyiben nem ez, kérjük, hogy azonnali tájékoztatással és szakmai egyeztetéssel vegyék elejét az ehhez hasonló kétségbeesett feltételezéseknek, és tegyenek bizonyságot elkötelezettségükről!

„Egy nemzet nagysága a kiművelt emberfők sokaságában rejlik” – idézzük most ide Széchenyi István gondolatát.

A modern képkorszakban, a felnövekvő nemzedékek számára meghatározó jelentőségű képözön korában, figyelmeztetnünk kell a Tisztelt Törvényhozókat: a magyar filmszakma által képviselt minőségi mozgóképi szellemi kapacitás eltékozlása ebben a
helyzetben súlyos, történelmi hiba!

Budapest, 2010. december 14.

Magyar Filmművészek Szövetsége





(4) 
Hozzászólások
4-2  /  4
2010. december 20. hétfő, 22:01#4| zacherlászló
Hát, igen! Nagyon bekeményítettek a (játék)filmesek. Meg az erkölcsi érzék és aggodalom is nagyon előjött!:) és/vagy :(
 
Előzmény: Minovics #3
 
2010. december 20. hétfő, 13:46#3| Minovics

"Ezzel a közvélemény és a politika előtt demoralizálta a szakmát, belül pedig azzal próbálta megosztani a szakma egységét, hogy - mint azt a sajtóban kiszivárogtatott beszéde is bizonyítja - a filmrendezők és producerek önkényes szempontok alapján kiválasztott csoportjaival kommunikálva próbált magának (ingoványos erkölcsi alapon álló) bázist teremteni." (Magyar Filmszövetség Játékfilmszakosztály)

 

"Split, a római kori Spalato nagyszerű hely ahhoz, hogy az új generáció humanizmust, érzékenységet tanuljon, mert a moralitás keményen benne kell legyen a rendező munkájában"(Tarr Béla)

 

Hirtelen hogy mejött az erkölcsi érzékük. MUHAHAHA

2010. december 17. péntek, 15:23#2| Fekete

A teljesség kedvéért olvassátok el az ezen az oldalon található első hírt:

http://filmszovetseg.lapunk.hu/

 
Előzmény: dawg #1
 

nka emblema 2012