sex hikaye

A Filmvilág márciusi számának tartalmából

Feketék, Dzsihád, horror

2009. február 27. - filmhu
A Filmvilág márciusi számának tartalmából
Amikor a valóság kullog a fikció után: Obama elnök lett, Hollywood már rég megjósolta. Mediatizáció, változó szerepek: a tinédzserek immáron született gyilkosok, akik a róluk szóló filmekből tanulják meg, milyenek is ők. Végül mi van, ha töltőtoll fellázad?
FEKETE AMERIKA

Barack Obama megválasztása mérföldkő az Egyesült Államok történetében. Ami a feketék számára új időszámítás kezdete lehet, a fehér amerikaiak számára önigazolás: az USA még mindig a korlátlan lehetőségek hazája, akár egy afroamerikait is megválaszthatnak. A fekete elnök valóság, nem mozi-fikció többé.

TINIFILMEK: A DZSIHÁD-GENERÁCIÓ

Az új évezred horrorjában ismét a fiatalok a borzalom forrásai, de a gyilkosok már nem gyermektestbe zárt démonok, hanem Larry Clark zavarodott white trash kamaszainak vérrokonai. A változó társadalom átírja a nemi szerepeinket is, a mai tinédzser vámpírmesékből tanulja a szerelmet.


SZKRIPT-HORROR

Az álomgyár szilárd alapokra épül, a dramaturgia természettörvényeit még a legrendhagyóbb forgatókönyvírókról szóló történetekben is tiszteletben tartják, de olykor – mint a Hollywoodi lidércnyomásban -- beüt a krach, és elszabadul a dramaturgia démona.






nka emblema 2012