sex hikaye

A Finálé megkezdte fesztválkörútját, új elnököt választ a Magyar Producerek Szövetsége

Gyorshírek

2011. augusztus 22. - filmhu
A Finálé megkezdte fesztválkörútját, új elnököt választ a Magyar Producerek Szövetsége

Simonyi Balázs rövidfilmje Vancouver-ben és Varsóban, szeptemberben választ új elnököt a Magyar Producerek Szövetsége, és felgyorsulhat a Merlin Színház költözése.

 

 

A Finelé Vancouver-ben és Varsóban

Simonyi Balázs rövidfilmje megkezdte külföldi fesztiválkörútját. A Finálé szeptember 29. és október 14. között a Vancouver International Film Festivalon debütál, majd október 7-16 között a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon lesz látható, amely seregszemle tagja a 13 kiemelt nemzetközi fesztiválnak. A 42. Magyar Filmszemlén is bemutatott alkotást legközelebb a BuSho-n tekinthetik meg. Az Elek Ferenc és Kovács Lehet főszereplésével készült kisfilm két férfi közös estéjét mutatja be.

 


Szeptemberben választ új elnököt a Magyar Producerek Szövetsége

Szeptemberi közgyűlésén választ új elnököt a távozó Kálomista Gábor helyére a Magyar Producerek Szövetsége (MPSZ). Kálomista Gábor az MTI-nek pénteken azt mondta: továbbra is a szövetség tagja marad, az elnöki tisztségről való lemondása mögött nem áll konfliktus. Úgy fogalmazott, hat évig vezette a Magyar Producerek Szövetségét, ez épp elég idő, hogy új feladatot keressen. A producer nem javasolt utódául senkit, "felnőtt társaság, el fogják dönteni, kit szeretnének" - hangsúlyozta. Az MPSZ 2002-ben alakult a magyar producerek érdekvédelme és érdekképviselete céljából. A szövetség alelnöke Mikulás Ferenc, főtitkára Kántor László, elnökségi tagjai Lakatos Iván és Nagy Endre.

kalomista_gabor_500
(fotó: Simonyi Balázs)


Felgyorsulhat a Merlin Színház költözése

Az MTI értesülései szerint felgyorsul a Merlin Színház Átrium moziba való költöztetésének folyamata. A főpolgármesteri kabinet csütörtöki ülésén elvi döntés született arról, hogy dolgozni kezdenek ezen a megoldáson, így a Merlin az eddig tervezettnél korábban elkezdhetné a munkát az új helyszínen - közölte Csomós Miklós főpolgármester-helyettes az MTI-vel, hozzátéve, hogy a volt Mikroszkóp Színpad ügyében még nem született végleges döntés, de január elejére szeretnék megoldani a helyzetet. "Az előzetes tervek szerint a Merlint január elsejére szerettük volna átköltöztetni az új helyszínre, most arról döntöttünk, hogy ezt az időpontot előbbre hozhatjuk" - mondta pénteken a kultúráért felelős főpolgármester-helyettes. Magács László, a Merlin Színház igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta, hogy szerződésük márciusban jár le a Gerlóczy utcai épületben. Csomós Miklós tájékoztatása szerint nincs még végleges döntés a Mikroszkóp Színpaddal kapcsolatban. Mint felidézte, a hasznosítási pályázatra nem volt érdeklődő. A legvalószínűbb lehetőségként a Thália Színházhoz való csatolást említette, de - mint mondta - más lehetőséget is megvizsgálnak, akár más színházról is szó lehet.






nka emblema 2012