sex hikaye

A föld szeretője Alaszkában

Alaszkában zárta fesztiválszereplését Pozsgai Zsolt filmje

2012. december 12. - filmhu
A föld szeretője Alaszkában

Pozsgai Zsolt 2011-ben, a Magyar Játékfilmszemlén bemutatott A föld szeretője című filmje képviseli Magyarországot egyedül az idén december elején Alaszkában, Anchorange-ben jelenleg is zajló Nemzetközi Filmfesztiválon.

 

Az eredetileg egy előadásra tervezett bemutató olyan jól sikerült, hogy a szervezők a filmet két nap múlva a premier filmek részére fenntartott nagyteremben is bemutatták, telt ház előtt.

A Zsolnay Vilmos életét feldolgozó filmalkotás fesztivál-szerepeltetéséről a rendező elmondta, hogy ezt az alkalmat tekinti utolsónak. A film a magyarországi bemutató óta hat indiai nemzetközi filmfesztiválon vett részt nagy sikerrel, a közelmúltban tűzte műsorára a legnagyobb indiai kulturális televíziós csatorna. De volt bemutatója Londonban és Rómában is. Vetítették Chilében, Kanadában és egyéb helyeken, Indiába a rendezőt több ízben is meghívták, sőt, beválasztották az Indiai Filmakadémiai tiszteletbeli tagjai közé az új-delhi-i Marwah Stúdió elnökének javaslatára. Pozsgai Zsolt a nemzetközi szerepléseket igazi sikersorozatnak értékeli. És bár lassan lejár az idő, amikor még nevezni lehet a filmet fesztiválokra, a japán kópia most készül, mert a film iránt érdeklődés van a szigetországból is.

Nézd meg a filmelőzetesét!


Jó pár évvel ezelőtt az azóta sajnálatos módon elhunyt pécsi polgármester, Tasnádi Péter ötlete volt a film elkészítése, erre kérte fel Pozsgai Zsoltot – akkor egyikük sem gondolta volna, hogy a film ilyen nemzetközi pályát fut be. A rendező ezért a Magyar Filmuniónak a leginkább hálás, hiszen ők nevezték az első „A” kategóriás Goai Nemzetközi Filmfesztiválra, és attól kezdve indult el az alkotás szerte a világban.






nka emblema 2012