sex hikaye

A gyerekek ismét a Mancsot díjazták

Bukarestben is Pejó Róbert filmje lett a gyerekek kedvence

2015. december 3. - filmhu
A gyerekek ismét a Mancsot díjazták

Pejó Róbert filmje nyert a KINOdiseea nemzetközi gyerekfilm fesztiválon Bukarestben. A film pár héttel ezelőtt a chemnitzi gyerekfilm fesztivál fődíját is elvitte.

A Mancs című magyar filmet díjazta a gyerekzsűri a Bukarestben megrendezett KINOdiseea nemzetközi filmfesztiválon. A gyerek- és ifjúsági filmeket felvonultató népszerű rendezvény keretében a román főváros öt mozijában 140 vetítésen összesen 29 játékfilm és közel száz rövidfilm volt látható november 13-27 között.

A Pejó Róbert rendezésében készült Mancs nemrég elnyerte a chemnitzi gyerekfilm fesztivál fődíját, melyről szintén gyerekekből álló zsűri döntött, és októberben nagy sikerrel szerepelt az amszterdami Cinekid filmfesztiválon is.

A Mancs mozifilm a kutya és gazdája közti barátságról, a bizalomról és a hétköznapi hősökről szól. A filmet a valódi Mancs, a miskolci Spider Mentőcsoport 2006-ban elpusztult mentőkutyájának izgalmas története ihlette.

Pejó Róbert rendező Mancs történetét egy kislány nézőpontjából mutatja be, aki esti meseként találkozik a mentőkutyával. Az operatőri munkáért Szatmári Péter felelt, a zene Márkos Albert alkotása. A forgatókönyvet Pejó Róbert Szy Katalinnal közösen írta.

A hazai mozikban januárban bemutatott Mancs című alkotás a Filmalap támogatásával az Új Budapest Filmstúdió produkciójában, a TV2 együttműködésével készült, producere Kántor László. 

(forrás: Magyar Nemzeti Filmalap)






nka emblema 2012