sex hikaye

A hét nyolcadik napja a Női Filmnapokon

Elek Judit díszvendég Bécsben

2007. március 12. - filmhu
A hét nyolcadik napja a Női Filmnapokon
Bécs legkedveltebb filmszínházainak egyike, a Filmcasino ad otthont a Női Filmnapoknak, amelynek díszvendége a hetvenedik születésnapját ünneplő Elek Judit – adta hírül. A Filmunió. A „nővilágokat” bemutató vetítéssorozaton kerül sor március 13-án este a rendezőnő személyes részvételével A hét nyolcadik napja című film osztrák premierjére.

A proFRAU Egyesület rendezvénye a bécsi Collegium Hungaricum támogatásával immáron negyedik alkalommal mutat be válogatást elismert és felfedezendő filmrendezőnők munkáiból a bécsi közönségnek. Az egyhetes filmfesztivál központi témája: női sorsok.

Elek Judit több mint tíz év szünet után készítette el A hét nyolcadik napjá-t, mely a kairói filmfesztiválon és a 38. Magyar Filmszemlén is elnyerte a legjobb forgatókönyv díját. A film rendezője, producere, forgatókönyvírója és vágója Elek Judit volt, főszereplője a világhírű lengyel színésznő Maja Komorowska. A filmet március 22-től vetítik a hazai filmszínházak a HungariCom forgalmazásában.

Elek Judit, a legendás Máriássy-osztály egykori növendékének, munkásságát jól ismeri a nemzetközi közönség is. Már egyik korai alkotásával, a Meddig él az ember (1967) című dokumentumfilmmel számos külföldi elismerést nyert el, köztük az oberhauseni fődíjat és a zsűri különdíját Locarnóban. Játékfilmjei közül szintén Locarnóban díjazták a nemzetközi filmkritikusok a Majd holnap (1980) című művet; a Tutajosok (1989) című filmje Salernóban és a franciaországi Créteil-ben nyert nagydíjat.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012