sex hikaye

A hét nyolcadik napja Párizsban

Elek Judit filmje Costumes & Mode-on

2007. április 25. - filmhu
A hét nyolcadik napja Párizsban
Elek Judit A hét nyolcadik napja című filmjét a Costumes & Mode filmfesztivál mutatja be a francia fővárosban. A filmverseny díjainak sorsáról nemzetközi zsűri dönt, melynek tagja Jeremy Irons – adta hírül a Filmunió.

Április 26 – 30. között a párizsi Espace Pierre Cardin nemzetközi filmfesztivál helyszíne lesz. A francia fővárosban Costumes & Mode (A jelmezek és a divat) címmel megrendezendő seregszemle középpontjában a filmművészet és a divat kapcsolata áll. A versenyprogramba meghívott kilenc játékfilm mindegyike a fesztiválon lesz látható először Franciaországban, köztük Elek Judit A hét nyolcadik napja című legújabb alkotása, amelyet a rendezőnő személyesen mutat be a párizsi közönségnek.

A filmverseny díjainak sorsáról Jean-Paul Rappeneau francia direktor által elnökölt zsűri dönt, melynek Jeremy Irons is tagja.

Elek Judit több mint tíz év szünet után készítette el A hét nyolcadik napjá-t, mely a kairói filmfesztiválon és a 38. Magyar Filmszemlén is elnyerte a legjobb forgatókönyv díját. A film rendezője, producere, forgatókönyvírója és vágója Elek Judit volt, főszereplője a világhírű lengyel színésznő Maja Komorowska.

Elek Judit, a legendás Máriássy-osztály egykori növendékének, munkásságát jól ismeri a nemzetközi közönség is. Már első játékfilmjével, a Sziget a szárazföldön-nel (1969) nagy feltűnést keltett. Alkotásaival háromszor szerepelt a Cannes-i Filmfesztiválon. A nemzetközi filmkritikusok a Majd holnap (1980) című művét Locarnóban díjazták; a Tutajosok (1989) című filmje Salernóban és a francia Créteil-ben is nagydíjat nyert.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012