sex hikaye

A Hunnia és az Európa is veszélyben, Szabó István az első Les Arcs-on

Pénteki gyorshírek

2009. június 25. - filmhu
A Hunnia és az Európa is veszélyben, Szabó István az első Les Arcs-on
A Bem mozin kívül a Hunniát és az Európát is a bezárás fenyegeti, Szabó István az első „fókusz-ország” képviselő a Les Arcs Európai Film Fesztiválon, a Metropolis nyárköszöntő mulatságot szervez a Tranzitban.

A Bem mozin kívül a Hunnia és az Európa is veszélyben

Három budapesti artmozi is bezárhatja ősszel kapuit. A Bem, a Hunnia és az Európa ingatlanainak megvételére a fenntartó Budapest Film Zrt. június 6-án nyílt pályázatot írt ki, amelynek különlegessége, hogy az nem tartalmaz kizárólagosságot a három létesítmény moziként való továbbüzemeltetésre. Az eladás döntő okaként Port Ferenc, a Budapest Film Zrt. vezérigazgatója a látogatószám visszaesését jelölte meg, ami egy szűkebb, de hatékonyabb hálózat létrehozását indokolja. Az okokról bővebb információ tudható meg a Napi gazdaság cikkéből.




Metropolis nyárköszöntő mulattság

A Metropolis filmelméleti és filmtörténeti folyóirat nyárköszöntő mulattságot rendez a Tranzit Art Café-ban (1116 Budapest, Ulászló és Bukarest utca sarok) 2009. június 30-án, kedden 19 órától. A programon bemutatják a lap legújabb számát, amely animációs filmekkel foglalkozik, majd rajzfilmek vetítésére kerül sor, továbbá Metropolis-kvíz  is várható nyereményekkel.




Szabó István a Les Arcs Európai Film Fesztivál-on

A Les Arcs Európai Film Fesztivál-t az idei év decemberében első ízben rendezik meg (a “Revelations Culturelles” nevű egyesülettel együtt) Franciaországban az Alpokban a “Les Arcs” nevű síközpontban. A Fesztivál minden évben választ egy úgynevezett  "fókusz-országot", amely abban a megtiszteltetésben részesül, hogy bemutathatja mozgókép története/történelme egy-egy jelentős alkotóját, illetve alkotását, továbbá lehetőséget kap arra is, hogy a fiatal generáció is megmérettessen a nemzetközi közönség előtt egy-egy arra érdemesnek ítélt filmmel. Az első évben Magyarországot választotta a Fesztivál alapító gárdája fókusz-országnak, így Szabó István, filmrendező vállalta a Fesztivál legfontosabb tisztségét, a megtisztelő zsűri elnöki posztot.






nka emblema 2012