sex hikaye

A Kaland világpremierje Montrealban lesz

Sipos József új Márai-adaptációja

2011. augusztus 15. - filmhu
A Kaland világpremierje Montrealban lesz

Az Eszter hagyatéka után Sipos József új Márai-adaptációjának, a Kalandnak világpremierje is a Montreal World Film Festivalon lesz. A premieren részt vesz a rendező-forgatókönyvíró Sipos József és a német főszereplő, a Derrick, Tetthely filmsorozatokból ismert Gerd Böckmann.

 

A Kaland a szerelem, a hivatástudat, a hűség, hűtlenség, a siker és a bukás drámája. A főbb szerepeket Böckmann mellett olyan neves színművészek játszák, mint Marozsán Erika és Csányi Sándor. Rajtuk kívül sok kiváló művész tűnik fel a filmvásznon: Törőcsik Mari, Eperjes Károly, Nagy - Kálózy Eszter, Szilágyi Tibor, Moór Marianna, Tordai Teri, Pogány Judit, Kautsky Armand, Martinovits Dorina, Mihály Pál, Urbankovics Júlia, Galkó Balázs.

A film képi világát Gózon Francisco operatőr teremti meg, akinek nevéhez számos játékfilm - a legismertebbek közül olyanok, mint Sipos József: Eszter hagyatéka, Bollók Csaba: Iszka utazása, Szaladják István: Madárszabadító, felhő, szél, Pacskovszky József: A boldogság színe, Esti Kornél csodálatos utazása, Gothár Péter: Magyar szépség, Koltay Róbert: Szamba -, valamint több dokumentum-, tévé- és kisjátékfilm kötődik.

 


Nézd meg a forgatáson készült riportunkat!


A zeneszerző az Első Emelet, a Rapülők és az Emberek zenekarokból jól ismert Berkes Gábor. A Kaland slágergyanús betétdalát a Megasztár negyedik szériájának döntőse, Ambrus Rita énekli.

A romantikus drámát négyszer vetítik az augusztus 18-24-ig tartó fesztiválon.

A magyarországi bemutatót a forgalmazó, PCN Film október 20-ra tervezi, a film honlapját pedig itt nézheted meg.






nka emblema 2012