sex hikaye

A Könyvfesztiválon debütál a Fehér isten DVD

A hivatalos megjelenés május elején várható

2015. április 20. - filmhu
A Könyvfesztiválon debütál a Fehér isten DVD

Mundruczó Kornél legutóbbi filmje a Fehér Isten DVD kiadása a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválonon debütál, valamint a Kultúrbarlangban is kapható lesz, itt az előrendelés már jelenleg is lehetséges. A hivatalos megjelenés május elején várható, a pontos dátum még nem ismert.

A DVD-n magyar nyelven angol és francia felirattal lehet majd megtekinteni a tavalyi év egyik legmeghatározóbb, magyar filmjét. Az audio kommentár mellett 8 percnyi kimaradt jelenetet is láthatunk, valamint egy 17 perces videót arról, hogy hogyan készült a film. Külföldi olvasóinknak pedig jó hír, hogy előreláthatólag júniustól Amerikában is hozzáférhető lesz a DVD.

A Fehér Isten számos díj mellett 2014-ben a Cannes-i filmfesztiválon elnyerte az Un Certain Regard kategória fődíját, a 2015-ös Oscar-díj legjobb idegennyelvű film kategóriájába benevezett magyar film, bemutatkozott a Sundance-en, jelenleg az amerikai független mozikban nagy siker. Röviden a történet egy nem túl távoli jövőben vagy még inkább egy alternatív jelenben játszódik, ahol törvény írja elő, hogy a korcs kutyák be legyenek jelentve illetve, hogy tartásuk után adót kelljen fizetni. Daniel (Lili apja) aki ideiglenesen elszállásolja Lilit és kutyáját, Hagent, nem szándékozik fizetni az állat után, ezért jobbnak látja őt az utcára tenni. Bár Lili elszántan keresi Hagent a történtek után, a kutya egyre borzalmasabb helyzetekbe kerül, harci kutyává képezik ki, majd végül a sintér telepen köt ki. Társaival sikerül kiszabadulnia, majd a végeláthatatlanul hömpölygő kutyatömeg elözönli Budapest utcáit, és minden sérelmükért bosszút állnak az embereken. Lili megpróbálja az kutyaapokalipszis közepette megtalálni Hagent és szembenézni a saját és az emberiség bűneivel. 






nka emblema 2012