sex hikaye

A Közvetítő kettős sikere

Kabay Barna: remake után doku

2006. október 18. - filmhu
Petényi Katalin és Kabay Barna alkotását nagy sikerrel mutatták be a Római Magyar Akadémián - adta hírül a Filmunió. A Pannonhalmi Apátságról készült dokumentumfilm fényképezéséért Jankura Péter a legjobb operatőr díját vehette át a montenegrói nemzetközi televíziós fesztiválon.

Nagy sikerrel mutatták be a Római Magyar Akadémián Petényi Katalin és Kabay Barna dokumentumfilmjét, A közvetítőt. A Pannonhalmi Apátságot bemutató alkotás római vetítését személyes jelenlétével tisztelte meg Várszegi Asztrik bencés főapát és magas rangú római egyházi méltóság. A Szent Márton hegyén több mint ezer éve alapított apátságot a Petényi-Kabay alkotópáros Asztrik főapát vallomásainak segítségével mutatja be. A filmet Sergio Micheli, elismert olasz filmkritikus, a Carte di cinema munkatársa az alábbiakkal jellemezte: „A film a vallás témáját olyan kontextusban kezeli, mely a megbékélést segíti a keresztény, az ortodox, a protestáns és a zsidó egyházak között. (…) A téma feldolgozása az összes vallásos megnyilatkozás tiszteletének szándékát mutatja. (…) a film rendkívül aktuális, hiszen a vallásszabadság és a különböző hitvilágok békés egymás mellett élése mellet tesz tanúbizonyságot.”

A közvetítő a római díszbemutatóval párhuzamosan egy szakmai rendezvényen is elismerésben részesült. Jankura Péter, A közvetítő operatőre a Montenegrói Nemzetközi Televíziós Fesztiválon a Legjobb operatőr díját nyerte el. Jankura Péter számos televíziós és mozifilm operatőreként ismert, ő fényképezte többek között Huszárik Zoltán legendás Csontváry (1979) illetve Szabó Ildikó Csajok (1995) című moziját.



Címkék

kabay , közvetítő , hír



nka emblema 2012