sex hikaye

A Lágy eső és az Újratervezés nyert a Friss Húson

Sikerrel zárult a kétnapos minifesztivál

2013. április 2. - filmhu
A Lágy eső és az Újratervezés nyert a Friss Húson

A Daazo.com kisfilmes honlap teltházas vetítéseken mutatott be vadonatúj magyar rövidfilmeket a hétvégén a Toldi moziban. A Friss Hús minifesztivál közönsége Nagy Dénes Lágy eső és Tóth Barnabás Újratervezés című filmjét szerette legjobban. Az elnyert közönségdíj értelmében Nagy Dénes rendező és Dobos Tamás operatőr egy évig ingyen járhat a Toldi moziba, valamint a Sauska borválogatását és a Libri által felajánlott könyvcsomagot is hazavihették. Tóth Barnabás tizenkét perces filmjét pedig egy hónapon át műsoron tartja a mozi.

 A Friss Hús minifesztivált a Magyar Filmszemle hiánya hozta létre: mivel idén nem rendezték meg a magyar film éves mustráját, így a kisfilmes alkotóknak nem volt lehetőségük megmutatni legújabb munkáikat. A Daazo.com - European Short Film Centre május 28-án és 29-án a Toldi mozi két termében teltházas vetítéseken 26, azaz huszonhat új kisjátékfilm mutatkozott be, a vetítések után pedig Gyenge Zsolt kritikus vezetésével a közönség és az alkotók vitatták meg a látott alkotásokat.


Nagy Dénes: Lágy eső című filmjének előzetese

A kétnapos rendezvény felhozataláról a nézők mondtak véleményt: a közönségszavazáson a Toldi mozi, a Libri könyvkiadó és a Sauska borászat által felajánlott fődíjat Nagy Dénes Lágy eső című filmje nyerte. A kisfilm Tar Sándor azonos című novellájának adaptációja, amely a Gerő Marcell és László Sára vezette Campfilm gyártásában készült a belga Novak Prod együttműködésével. A díjat Nagy Dénes vidéki elfoglaltsága miatt László Sára producer vette át.

frisshus 2
László Sára producer átveszi a díjat a Daazo alapítóitól

A Toldi mozi mindenképpen műsoron szeretett volna tartani egy kisfilmet, és mivel a 28 perces Lágy eső túl hosszú a moziforgalmazáshoz, a közönségszavazás második helyezettje, Tóth Barnabás Újratervezés című munkája lesz egy hónapig a Toldi mozi műsorán. A 12 perces alkotásban Pogány Judit és Kovács Zsolt veszekednek folyton-folyvást az autóvezetésről. A film a Rákospalotai Önkormányzat és a Laokoon Film segítségével készült, idén februárban már elnyerte a Filmkritikusok díját is.


Újratervezés - Tóth Barna filmje

A Friss hús minifesztivált első alkalommal rendezték meg a Toldi moziban - két nap alatt több mint 1500 néző mozizott és szórakozott a rendezvényen. A Daazo.com a továbbiakban is tervez kisfilmes bemutatókat, és a legújabb filmes munkákat bemutató Friss húst is szeretnék megtartani jövőre is.

A Friss húson bemutatott rövidfilmekről bővebb információ
A filmekbe itt lehet belekukkantani 
A rendezvényhez kapcsolódó kiadványt itt lehet megnézni online
Fotók a rendezvényről: Első nap  Második nap 





nka emblema 2012