sex hikaye

A Lassú tükör és a Dolina Brüsszelben

off screen fesztivál

2008. március 4. - filmhu
A Lassú tükör és a Dolina Brüsszelben
Brüsszel új filmes rendezvényén, az Off Screen fesztiválon a Buharov-fivérek személyesen mutatják be Lassú tükör című experimentális játékfilmjüket. A kortárs filmművészeti fesztivál Kamondi Zoltán Dolina című filmjét is meghívta programjába - adta hírül a Magyar Filmunió.

Március 6-án tűzik műsorra Kamondi Zoltán Dolina című filmjét a brüsszeli Cinema Nova filmszínházban az Off Screen filmfesztiválon, amely a belga főváros legújabb filmszemléje. A kortárs filmművészet és a filmtörténet kapcsolatát középpontba állító esemény Brüsszel művészmozijának (Cinema Nova) és filmmúzeumának közös rendezvénye. A 30 játékfilmet bemutató Off Screen a Buharov-fivérek (Szilágyi Kornél és Hevesi Nándor) Lassú tükör című experimentális alkotását is meghívta programjába. A filmet szombat és vasárnap este a Buharov-fivérek személyesen mutatják be a brüsszeli közönségnek.

Március 5-én veszi kezdetét Észak-Európa egyik legrégebbi filmünnepe, a tamperei filmfesztivál Finnországban. Az 1969-ban alapított filmünnep nemzetközi rövidfilmversenyében Szirmai Márton Szalontüdő című többszörös díjnyertes munkája indul. A tamperei fesztivál az egyike annak a 13 nemzetközi rövidfilm versenynek, melyek az Európai Filmakadémia Legjobb rövidfilm díjára nominálnak. A dokumentumfilmek tamperei versenyében Böszörményi Zsuzsa és Kai Salminen alkotása, a Hosszú utazás indul, amely a 39. Magyar Filmszemlén elnyerte a Legjobb dokumentumfilm díját.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012