sex hikaye

A Magyar Nemzeti Filmalap 6 milliárd forintból rendezi az adósságokat

2011. július 12. - filmhu
A Magyar Nemzeti Filmalap 6 milliárd forintból rendezi az adósságokat

A kormány 1,5 milliárd forint átcsoportosítását rendelte el a nemzeti filmipar megújítása érdekében szükséges feladatok kiegészítő támogatására. Az átcsoportosítás forrása a költségvetés Miniszterelnökség fejezetének rendkívüli kormányzati intézkedések címe - olvasható a Magyar Közlöny hétfői számában - adta hírül az MTI.

 

Az MMKA idei keretéből megmaradt 970 millió forintot is a jelentős mértékű adósság rendezésére fordítják - vált ismertté. A Nemzetgazdasági Minisztériumnál (NGM) szerepelő Szervezetátalakítási alap előirányzatából további 3,5 milliárd forintos támogatást kap a Magyar Nemzeti Filmalap, amely előlegként jogosult azonnal megkapni az összeget. A filmalap az MMKA tartozásállományának megvásárlására, rendezésére használhatja fel a támogatást.

Az MMKA 5,1 milliárd forintos tartozást halmozott fel, a hitelbe adott állami támogatásért a szerződésekben a filmprodukciós cégeknek kellett felelősséget vállalniuk. A hitelállományon 49 cég "osztozik", a produkciós cégek összesen hat pénzintézettel, az Erste, a Banco Popolare, a CIB, az MKB, a Raiffeisen és az FHB bankokkal állnak kapcsolatban. Korábban ismertté vált, hogy Andrew Vajna, a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos tárgyalásokat folytat a hat pénzintézettel az adósságok rendezéséről.
(1) 
Hozzászólások
1-1  /  1
2011. július 13. szerda, 19:35#1| Minovics
Tényleg, ilyenkor mi van? Ilyenkor is diktatórikus és antidemokratikus a kormány, vagy ilyenkor szabad és nyitott, mint a jófej liberálisok?

nka emblema 2012