sex hikaye

A Másnap most kezdődik

Fesztiválmeghívások

2004. augusztus 27. - filmhu
A Másnap most kezdődik
Janisch Attila Másnap című filmje, amely a 35. Magyar Filmszemlén a fődíjat, az operatőri díjat, valamint a legjobb férfi alakítás és a legjobb női epizódszereplő díját is elnyerte, a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában megtartott világpremierjét követően számos fontos fesztiválmeghívásban részesült, adta hírül a Filmunió.

A skóciai Edinburgh után kanadai fesztiválsorozat mutatja be a Másnap-ot. Janisch filmje augusztus végén és szeptemberben mindhárom jelentős kanadai fesztivál programjában szerepel: Montreal, Toronto, Vancouver.  Ezután az izraeli Haifában, és a dél-koreai Pusanban megrendezendő nemzetközi filmfesztiválok tűzik műsorukra Janisch harmadik játékfilmjét.

Európában szeptember-október hónapokban a portugáliai Lisszabonban, a belgiumi Ghentben szerepel, majd a Varsói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában mérettetik meg.

Az Egyesült Államokban a New Hampton-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyében indulhat a film a fődíjért. Ez a fesztivál azzal vívta ki rangját Amerikában, hogy az utóbbi években több, a legjobb idegennyelvű film kategóriájában is Oscar-díjat nyert film amerikai premiervetítésének volt színhelye.

A film iránt élénk érdeklődést tanusítanak a nemzetközi filmfesztiválok világszerte. Úgy tűnik, Janisch filmjének fesztiválkarrierje nem ér véget az év végén, hiszen már most számos jövő évi fesztivál bemutatóról folynak tárgyalások, egyeztetések.

A magyar mozikban november elejétől látható a szemledíjas Másnap.



Címkék

másnap , janisch attila , hír



nka emblema 2012