sex hikaye

A MEDIA Desk aktuális pályázatai

Forgalmazás és fesztiválok

2005. október 26. - filmhu
A MEDIA Desk aktuális pályázatai
A Media Desk az Európia Unió Media Programjának információs irodája. Elsődleges feladata tájékoztatni az audiovizuális területen tevékenykedő cégeket és szakembereket a Media Program pályázati lehetőségeiről, nyilvánossá tenni a pályázati kiírásokat, és segítséget nyújtani a pályázatok elkészítéséhez.

A jelenleg aktuális pályázatok a MEDIA Desk Magyarországi Irodájánál a következők: 

02/2006 Pilot projektek

Határidő: 2006. július 17. 

Kik pályázhatnak?

A filmes, vagy multimédiás területeken működő vállalatok és szervezetek, különös tekintettel a tartalomszolgáltatók (producerek, rendezők, forgalmazói ügynökök, forgalmazók), műsorsugárzók, marketing szakemberek, jogtulajdonosok, berendezések gyártói, adatforgalmazó vállalatok, lízingcégek, valamint finanszírozó szervezetek.

A támogatás célja a digitális technológiának köszönhetően minél szélesebb körben és minél gyorsabban elérhetővé tenni az európai filmeket és multimédiás projekteket. Az audiovizuális ipar versenyképességét egyre inkább csak az új technológiák alkalmazásával lehet biztosítani mind a gyártás-előkészítési, mind a gyártási, mind pedig a forgalmazási szakaszokban.  

Támogatható tevékenységek:

-Új forgalmazási módszerek, illetve promóció személyre szabott szolgáltatások révén;
-Hálózatba kapcsolt adatbázisok kiépítése az archívumokhoz és katalógusokhoz való hozzáféréshez.

Támogatás mértéke:

A támogatás mértéke a projekt elszámolható költségeinek legfeljebb 50%-a lehet.

05/2005 Piaci hozzáférés és európai fesztiválhálózatok

Határidő: 2006. május 10. (2007-ben lezajló éves projektek, valamint a 2007. január 1. és május 31. között induló projektek esetében)  

Kik pályázhatnak?

Az audiovizuális szektorhoz tartozó közintézmények és magánvállalatok. 

A pályázat keretében az alábbi tevékenységek támogathatók:

-1. Piaci hozzáférés a szakemberek számára
-2. Európai alkotások promóciója a gyártási fázistól kezdve
-3. Adatbázisok és számítógépes alkalmazások létrehozása az európai filmes és multimédiás hálózatok szakmai szereplői számára
-4. A nagyközönségnek szánt európai alkotások promóciója
-5. Európai filmfesztivál-hálózatok 

Támogatás mértéke:

Az elszámolható költségek legfeljebb 50%-a lehet.


10/2005  TV sugárzás

A beadás határideje: 2006. június 16.
A beadás határideje: 2006. november 3.

Pályázhatnak független gyártó vállalatok, melyek fölött nem gyakorol többségi kontrollt televíziós műsorsugárzó. A pályázat benyújtásakor a projekt költségvetési finanszírozásának minimum 50%-át kell garantálni harmadik féltől származó finanszírozási forrásokból.

A pályázatra benyújtott műnek független európai televíziós produkciónak kell lennie, játékfilm, animációs film vagy kreatív dokumentumfilm kategóriákban.
A pályázatban részt kell, hogy vegyen legalább két műsorsugárzó cég, -koprodukció , vagy elővásárlás formájában- legalább két, különböző nyelvterülethez tartozó MEDIA tagországból.

Támogatás az alábbi kategóriákra kérhető:

-Játékfilm (önálló filmek, vagy sorozatok) (minimum 50 perc)
-Kreatív dokumentumfilm (önálló filmek, vagy sorozatok) (minimum 25 perc)
-Animáció (önálló filmek, vagy sorozatok) (minimum 25 perc)

A támogatás mértéke játék- és animációs filmek esetében nem haladhatja meg a gyártási költségvetés 12,5%-át, kreatív dokumentumfilmek esetében pedig nem haladhatja meg a gyártási költségvetés 20%-át. 
A támogatás összege projektenként legfeljebb 500 000 euró lehet.

12/2005  Szelektív mozi forgalmazás

A beadás határideje: 2006. július 7.
A beadás határideje: 2006. december 1.

Pályázhatnak európai mozi forgalmazó vállalatok. Csak olyan csoportosulások támogathatók, melyekben legalább öt, különböző nemzeti területeken működő forgalmazó vesz részt (lehetőleg különböző nyelvi területekről), melyek egy vagy több európai, nem nemzeti film forgalmazására pályáznak. 

Támogatás a legalább 60 perc hosszúságú játékfilmekre, kreatív dokumentumfilmekre, vagy animációs filmekre igényelhető.

A támogatás mértéke a forgalmazás elszámolható költségeinek legfeljebb 50%-a lehet. Filmenként és forgalmazási területenként a támogatás összege maximum 30 000 euró lehet (illetve 40 000 euró, amennyiben animációs, vagy gyerekfilmről van szó).

03/2006 i2i AUDIOVISUAL

Határidő: 2006. július 10. azon projektek esetében, amelyek 2006. január 1. és június 30. között indulnak.

Kik pályázhatnak?

Független gyártó vállalatok, melyek fölött nem gyakorol többségi kontrollt televíziós műsorsugárzó.

Mikor pályázhat egy vállalat?

A biztosítási, és/vagy befejezési garancia, és/vagy bankfinanszírozási megállapodás aláírását követően.

Támogatás az alábbi kategóriákra kérhető:

-Játékfilm (minimum 50 perc)
-Kreatív dokumentumfilm (minimum 25 perc)
-Animáció (minimum 24 perc)

Támogatás összege:   

Az odaítélhető maximális összeg projektenként 50 000 euró. Vállalatonként legfeljebb két projekttel lehet pályázni. A közösségi támogatás nem haladhatja meg az elszámolható költségek 50 %-át (alacsony audiovizuális kapacitással rendelkező országok esetében 60 %).

A támogatás célja a független európai produkciós vállalatok segítése külső források megszerzésében bankoktól és pénzintézetektől az alábbi költségek társfinanszírozása révén:

-Modul 1. Biztosítási költségek: a Biztosítás tétel támogatása a gyártási költségvetésben;

-Modul 2. Befejezési garancia költségei: Befejezési garancia tétel támogatása a gyártási költségvetésben;

-Modul 3. Pénzügyi költségek: a Pénzügyi költségek tétel támogatása a gyártási költségvetésben.
 
Az i2i Audiovizuális rendszer célja, hogy segítséget nyújtson az audiovizuális produkciós vállalatok részére a bankoktól és egyéb pénzintézetektől származó finanszírozás megszerzéséhez azáltal, hogy a fenti intézmények által megkövetelt garanciák egyes költségeit, és/vagy a banki finanszírozási költségek egy részét támogatja.


Lejárt:

09/2005  Gyártás-előkészítés

Egyedi projektek

A beadás határideje: 2006. május 31.

Pályázhatnak független gyártó vállalatok, melyeket legalább 12 hónapja nyilvántartásba vettek. Nincsenek követelmények a vállalat forgalmára, vagy nyereségére vonatkozóan, ám a vállaltnak igazolnia kell pénzügyi képességeit.

Támogatás az alábbi kategóriákra kérhető:

-Játékfilm (minimum 50 perc)
-Kreatív dokumentumfilm (minimum 25 perc)
-Animáció (minimum 24 perc)
-Multimédia projekt

A támogatás mértéke az elszámolható költségek legfeljebb 50%-a, illetve kivételes esetekben legfeljebb 60%-a lehet.  A támogatás összege műfajonként változik, de minimális összege 10 000 euró, maximális összege pedig 80 000 euró lehet.

Slate Funding (Csomagtervek)

A beadás határideje: 2006. május 31.

Pályázhatnak független gyártó vállalatok, melyeket legalább 3 éve nyilvántartásba vettek. A Slate Fundinghoz (Csomagtervekhez) nyújtott támogatás azoknak a vállalatoknak szól, melyek rendelkeznek már nemzetközi tapasztalatokkal, és megvan a pénzügyi kapacitásuk ahhoz, hogy egyidejűleg több projekt fejlesztését végezzék.

Támogatás az alábbi kategóriákra kérhető:

-Játékfilm (önálló filmek, vagy sorozatok) (minimum 50 perc)
-Kreatív dokumentumfilm (önálló filmek, vagy sorozatok) (minimum 25 perc)
-Animáció (önálló filmek, vagy sorozatok) (minimum 24 perc)
-Multimédia projekt

-A Slate Funding (Csomagterv) 1 vagy 2 különböző méretű és pénzügyi teljesítőképességű vállalatokra irányul. Ahhoz, hogy egy vállalat Slate Funding (Csomagterv) 1-re pályázhasson, egy 3-6 projektet magába foglaló, három évre szóló fejlesztési tervet kell benyújtania. Amennyiben egy vállalat Slate Funding (Csomagterv) 2-re szeretne pályázni, egy 3-10 projektet magába foglaló három évre szóló fejlesztési tervet kell benyújtania.
-A Slate Funding (Csomagterv) második fázisára azok a vállalatok pályázhatnak, amelyeket a Slate Funding (Csomagterv) első fázisában már kiválasztottak, és megfeleltek minden feltételnek. 

Slate Funding (Csomagterv) 1 esetében a támogatás összege műfajonként változik, de minimális összege 60 000 euró, maximális összege pedig 90 000 euró lehet.
Slate Funding (Csomagterv) 2 esetében a támogatás összege műfajonként változik, de minimális összege 100 000 euró, maximális összege pedig 150 000 euró lehet.



Címkék

media desk , nevezz , nevezes



nka emblema 2012