sex hikaye

A Nájlongitár forgatásán jártunk

Leni Riffestál

2008. december 2. - filmhu
A Nájlongitár forgatásán jártunk
Zenés vígjátékot készít a remake-specialista ((Meseautó, Hyppolit (rendező), Egy bolond százat csinál (producer)) Kabay Barna. Ezúttal nem újrafeldolgoz: a Nájlongitár forgatókönyvét Litkai Gergely írta, s a magyar Blues Brothers főbb szerepeit a jelen közönségfilmes színészeinek krémje játssza: Bajor Imre, Gesztesi Károly, Mucsi Zoltán, Kállóy Molnár Péter, Kolovratnik Krisztián, Stefanovics Angéla pedig élete első tűsarkos szerepében lesz látható.
 
 
 
 

A Wigwam rockklubban áll össze a banda főleg a fotósok kedvéért, de előtte még leforog egy jelenet, amelyben Stefanovics Angéla pofonvágja Kolovratnik Krisztiánt, a cölöpvárra emlékeztető helyen az egyik sarokba terelve ülnek a statiszták. A felvétel után a színpadon a fotósok kedvéért feltűnik a Gesztesi Károly-Bajor Imre-Kálloy Molnár Péter-Czapkó Antal alkotta együttes, a menedzsert alakító Rudolf Péterrel, és rockosnak gondolt pózokba vágja magát.

"Fogjatok le hangokat a gitárnyakon!" - halljuk az instrukciót, és a banda két szólógitárral elkezd rockosan mozogni, miközben felcsendül a Berkes Gábor által írt egyik rockdal - Bajor tátog, villognak a vakuk. Az ücsörgő statiszták (akiktől kifejezetten megkövetelték a rockos ízlésorientációt) is most hallják először a dalt, kérdésünkre ("Hogy tetszett a zene?") visszakérdeznek: "Őszintén?". A 20-25, többek közt az iwiw-en is toborzott rocker szerepe a koncerten őrjöngő tömeg megformálása volt.

A vad banda

A magyar közönségfilmes színészgárda legnépszerűbbjeit felvonultató film amúgy, Kálloy szavaival élve, kicsit olyan lesz, mint a Blues Brothers: a régi banda megint összeáll. A Litkai Gergely által írt történet szerint az Amerikában szerencsét próbáló János, vagyis Johnny (Bajor Imre) a 70-es években még Magyarországon volt nem túl sikeres zenész, majd kivándorolt, az újvilágban kisebb karriert csinált. De balul ütöttek ki a dolgok, Johnny alkoholista lesz, hazatér. Ám közben itthon is sok víz lefolyt a Dunán, a régi dicsőség már köddé vált, gondja egyre több, nincs más hátra, újra be kell törni a pop-rock piacra, össze kell trombitálni az azóta szétszéledt bandát.

Stefanovics szőkén, Kolovratnik, Kerekes feketében

A történet alapján a kicsit A meztelen dobosra emlékeztető film szereplői közül a radikális jobboldali polgármestert alakító Kálloy Molnár Péter régi vágya volt egy zenés filmben szerepeljen - ő maga is zenél, nemrég jelent meg lemeze, és elképzelhető, hogy a Sólyom és turul című szerzeménye fel is csendül a filmben. A filmben a kisebb szerepeket is nagy színészek játsszák, mint Haumann Péter, s a már említetteken kívül a főbb szerepekben láthatjuk Mucsi Zoltánt, Kerekes Vicát, Scherer Pétert is.

Stefanovics Angélára is lecsapunk, ő a sok szőr-bőr-tetkó között igazi kakukktojás; hidrogénszőke parókája, flitteres ruhája nemcsak a közegtől üt el, a hanem az eddig megszokott Stefanovics megformálta karakterétől is. A színésznőt a rendező kereste meg ezzel a nőcis-tűsarkos szereppel, aminek eljátszása érdekes kihívást jelentett - nyomulós kis playback-cicaként most láthatjuk majd először. Hogy mikor? A film a tevek szerint 2009 októberében kerül a mozikba.





(2) 
Hozzászólások
2-1  /  2
2008. december 4. csütörtök, 11:48#2| torolt felhasznalo
Nem, az egy másik Kabay-projekt, bár a két történet emlékeztet egymásra.
2008. december 3. szerda, 01:41#1| filmcsillag
A film mégiscsak feldolgozás: A kölcsönkért kastély remake-je.

nka emblema 2012