sex hikaye

A Nyócker! Ottawában is fődíjat kapott

Józsefváros Amerikában

2005. szeptember 26. - filmhu
A Nyócker! Ottawában is fődíjat kapott
Vasárnap késő este érkezett a hír, hogy a Nyócker! újabb rangos nemzetközi elismerésben részesült, adja hírül a külföldi forgalmazó Szimpla Film. A hétvégén Ottawában rendezett fesztivál Észak-Amerika legnagyobb animációs szemléje. Az egész estés animációk versenyében induló Nyócker! a fesztivál művészeti vezetőjének beszámolója szerint azonnal a közönség kedvencévé vált, a nézők mindkét vetítésen hatalmas ovációval fogadták Gauder Áron és Novák Erik filmjét.

A Torontóból nemrég hazatért rendező és a jelenleg az ukrajnai KROK fesztiválon tartózkodó producer e-mailben juttatta el köszönetnyilvánítását a fesztivál közönségének és a nemzetközi zsűrinek, melyet a magyar idő szerint éjjel kettőkor tartott gálaesten olvastak fel az alkotók nevében.

A Nyócker! az elmúlt három hónap során Európa, Ázsia és immár Amerika legrangosabb animációs fesztiváljain nyerte el az év legjobb egész estés animációjának járó díjat. A film legutóbb Koppenhágában, Helsinkiben és Torontóban szerepelt, a közeljövőben pedig Varsóban, Vancouverben és Sao Paoloban vetítik. A józsefvárosi olajszőkítőkkel hadakozó George W. Bush - az alkotók meglepetésére - az amerikai közönség rekeszizmait is megmozgatta.



Címkék

hír



nka emblema 2012