sex hikaye

A Pannónia története az Animáció Világnapja alkalmából

Pannónia Anno a Duna Televízióban

2015. október 24. - filmhu
A Pannónia története az Animáció Világnapja alkalmából

Az Animáció Világnapja alkalmából vetíti le a hosszú hétvégén két részletben a legendás filmstúdióról készült alkotást a Duna Televízió. A Pannonia Annot október 24-én  és október 25-én tekinthetjük meg.

A filmstúdió a filmgyártás államosítása után, az 1950-es években született meg, és a hetvenes-nyolcvanas évekre a világ egyik legjelentősebb animációs műhelyévé nőtte ki magát. A stúdió történetét bemutató két részt október 24-én 17.20 órakor, illetve október 25-én 16.25 órakor látható a Duna World-ön.

A Pannóniában készült a Vuk, a Kérem a következőt!, ahogy a Frakk, a macskák réme is. Nem feledkezhetünk meg a fesztiválsikereket hozó egyedi filmekről sem, ilyen például Jankovics Marcell Küzdők című filmje, vagy az Oscar-díjas Légy, Rófusz Ferenc alkotása, de hosszan folytathatnánk a sort.

A Pannónia Anno a munkatársakkal készült riportok és archív felvételek segítségével idézi fel a stúdió történetét. Matolcsy György, a Pannónia egykori vezetője mellett többek között olyan alkotók és művészek szólalnak meg, mint Jankovics Marcell, Szoboszlay Péter, Richly Zsolt, Gémes József, Rófusz Ferenc, valamint Gyulai Líviusz, Orosz István és Varsányi Ferenc is. „Szomorú aktualitás, hogy már többen távoztak az élők sorából a film szereplői közül. Dargay Attila, Vajda Béla, Varga Csaba, Hernádi Tibor és Foky Ottó sincs már köztünk" – mondta Szalay Péter Balázs Béla-díjas rendező.

 






nka emblema 2012