sex hikaye

A Play nyerte a Titanicot

Szombaton zárult a fesztivál

2012. április 23. - filmhu
A Play nyerte a Titanicot

Szombat este került sor a 19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál zárógálájára az Uránia Nemzeti Filmszínházban, amely keretein belül kihirdették az idei mustra díjnyertes alkotásait.

 

 

A gála vendégeit kellemes meglepetés fogadta a fesztivál médiatámogatója, az HBO jóvoltából: aki egy papírlapra bukkant a székén, az a díjátadó után egy filmes ajándékcsomagot vehetett át a mozi előterében.

titanic_play
Play


A hét filmből álló versenyszekció alkotásainak elbírálását a korábbi évek gyakorlatának megfelelően egy háromtagú zsűri bírálta el, akik közül Kocsis Ágnes filmrendező és Muhi András producer volt jelen a díjátadón. A zsűri harmadik tagja, Stefan Laudyn, a Varsói Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója pénteken délután Pekingbe utazott, ezért videóüzenetben köszöntötte a nézőket, és arra kérte őket, támogassák a fesztivált, hiszen óriási munka létrehozni egy ilyen eseményt. Ezután Kocsis Ágnes bejelentette, hogy a 19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a Hullámtörők-díjat a PLAY (r.: Ruben Östlund) című svéd film kapta, a zsűri indoklása szerint „egy látszólag tökéletes társadalom következetes és felzaklató portréjáért". Ruben Östlund rendező szintén egy videóüzenetben mondott köszönetet a díjért. A PLAY egyébként hamarosan látható lesz a magyar mozikban (forgalmazó: Anjou Lafayette).

hastalavista_500
Hasta la Vista


A díjátadóval párhuzamosan ugyan a fesztivál többi mozijában is zajlottak még vetítések, de az idei közönségkedvenc olyan sok szavazattal megelőzte a programban szereplő összes többi alkotást, hogy bátran kihirdethették, a nézők idén Geoffrey Enthoven Hasta la vista című filmjét szerették a legjobban a Titanicon. A szavazás 5-ös skálán zajlott, a nyertes film 4,78-as átlaggal nyerte a legkedveltebb filmnek járó kitüntetést.

Végül Horváth György fesztiváligazgató lépett a színpadra, köszönetet mondott a stábnak és az idei fesztivál támogatóinak, valamint bejelentette, hogy 2013-ban április 5. és 13. között jövőre is várják majd a jubileumi, 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál látogatóit.

keleti-nyugalom_500
Judy Dench a Keleti Nyugalom-ban


Az idei Titanicot John Madden Keleti nyugalom – Marigold Hotel (The Best Exotic Marigold Hotel) című vígjátékának magyarországi premierje zárta. A filmet 2012. május 3-án mutatja be Magyarországon az InterCom.






nka emblema 2012