sex hikaye

A Pozitív sokk kapta az Ember Judit díjat

Idén harmadszorra ítélik oda

2012. június 11. - filmhu
A Pozitív sokk kapta az Ember Judit díjat

Balassa László Pozitív sokk című alkotásának ítélték oda az Ember Judit díjat a 3. Los Angeles-i Magyar Dokumentumfilm Fesztiválon.

 

 

A Los Angeles-i Magyar Dokumentumfilm Fesztivált 2010-ben alapították, amely keretein belül hozták létre az Ember Juditról elnevezett díjat. Ez az egyetlen díj került kiadásra 2010-ben az első, majd 2011-ben a második fesztiválon. A díjat a közönség szavazatai alapján adták ki.

Idén került megrendezésre a harmadik fesztivál, amely alkalommal további két díjat hoztak létre: a Los Angeles-i Egyesült Magyar Ház a Best Choice díjat, illetve a William Fox Los Angeles-i Magyar Filmklub díját.

Az idei Ember Judit díjat Balassa László Pozitív sokk című alkotása kapta.

Bodnár Zsolt látássérült roma fiatalemberként gyakorlatilag a lehetetlent kísérelte meg, amikor jelentkezett a győri egyetemre és felvételt nyert. A portréfilmben megismerhetjük különleges személyiségét, és azoknak az őt körülvevő embereknek a gondolatait, akik szeretnek lehetetlennek tűnő helyzetekre megoldást találni.

A 3. Los Angeles-i Magyar Dokumentumfilm fesztivál díjkiosztó ünnepségét követően Bokor Balázs nagykövet, Los Angeles-i főkonzul hangsúlyozta:

"A fesztivál 2010-es beindításakor és azóta is folyamatosan azt kívántuk hangsúlyozni, hogy a magyar dokumentumfilm egyik ikonjának, Ember Juditnak is emléket kívánunk állítani azzal, hogy róla nevezzük el a fesztivál díját. 2010-ben ez az egyetlen díj volt csak. Ugyanez történt 2011-ben is. A fesztivál sikerét és fejlődését jelzi az, hogy idén, 2012-ben két további díj is kiadásra, illetve létrehozásra került. A Best Choice, amelyet partnereink közül a Los Angeles-i Magyar Ház és a USC jegyez. A másikat pedig a William Fox Los Angeles-i Magyar Filmklub ajánlotta fel. Örülünk annak, hogy egyre több díj van. De azt azért hangsúlyoznunk kell, hogy nem történt változás, az Ember Judit díj a „díj”. Ez a díj egyébként Ember Judit személye mellett azért is fontos még, mivel a közönség szavazatai alapján kerül kiadásra, tehát ezt kíséri a legnagyobb konszenzus. Sok sikert valamennyi díjazottnak!”






nka emblema 2012