sex hikaye

A Rozi a TOFFI-n

Toruni Független Filmfesztivál

2004. október 14. - filmhu
A Rozi a TOFFI-n
Kármán Irén dokumentumfilmje, a Rozi, amely a 33. Magyar Filmszemlén különdíjat kapott, bekerült az elmúlt 4 év dokumentum- és portréfilmjeiből válogató Toruni Független Filmfesztivál, a TOFFI 2004 versenyprogramjába.

Rozi 
 
rend/dir: Kármán Irén szerk/edit: Kármán Irén, o/p: Tarján Iván, z/m: Ray Charles v/ed: Kornis Anna, gy/p.m.: Fi Károly, p/p: Szalamanov Zsuzsa sze/cast: Pivarcsek Rozália gyártó/p.c.: Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért támogató/supported by: FMC Hungary Kft., Eurocare, Gambro Kft., Magyar Televízió 2001, színes/colour, 25 perc/mins, video 

Rozi úgy tud rácsodálkozni az életre, ahogy csak kevesen. Álomvilága lenyűgöző. Pedig minden oka meg-lenne rá, hogy sajnáltassa magát. Egyedül van: szerettei mind meghaltak mellőle. Egymás után veszítette el szerelmét, nagymamáját, apját és anyját is. Ráadásul egy ideje új vesével él. A sok lelki megpróbáltatás miatt meg- romlott az egészsége, transzplantált veséje felmondja a szolgálatot. Azóta a lányt egy dializáló gép tartja életben, második otthona egy művese állomás. Hetente háromszor kell beutaznia Szentendréről Budapestre, hogy hozzákössék egy géphez, amely megtisztítja a szervezetét. Egyébként rokkantnyugdíjból él, de az álmait még a pszichológusa sem tudja elvenni. Rozi bízik abban, hogy egyszer még újrakezdhet mindent. 



Címkék

hír



nka emblema 2012