sex hikaye

A Sundance is támogatja a fiatal filmeseket

A csatorna a Karlovy Vary fesztivál támogatója lesz

2015. július 3. - filmhu
A Sundance is támogatja a fiatal filmeseket

Az amerikai Sundance tévécsatorna is támogatja a Karlovy Vary filmfesztivál és a European Film Promotion Future Frames szekcióját, melyben Szabó Mátyás Határ című diplomafilmjét is vetítik.

A European Film Promotion új szekciója, a Future Frames a fiatal európai filmesekre koncentrál, 10 tehetséges fiatal alkotását válogatták a programba, köztük Szabó Mátyás Határ című diplomamunkáját. Az amerikai Sundance Tv csatorna közleménye szerint örömmel támogatják a szekció törekvéseit, a fiatal filmesek támogatását és a kreatív, független filmkészítést. A csatorna 2011 óta érhető el Csehországban és Szlovákiában, független filmeket és saját gyártású sorozatokat is kínálnak.

A Future Frames szekció filmjeit július 5-7 között vetítik le Karlovy Vary-ban, a friss alkotások mellett egy kerekasztal beszélgetéssel is készül a fesztivál, amely az európai filmes iskolákra és a fiatal filmesek elvárásaira koncentrál. A beszélgetést a Cineuropa moderálja, fő kérdései között szerepel az is, vajon mit várnak a fiatal filmesek az iskolától, kreatív szabadságot vagy a piac igényei szerinti felkészítést?

(forrás: Efp-online)






nka emblema 2012