sex hikaye

A Szelíd teremtés sikere Sevillában

Különdíj Mundruczónak, operatőri díj Erdély Mátyásnak

2010. november 15. - filmhu
A Szelíd teremtés sikere Sevillában

Mundruczó Kornél nyerte a legnagyobb spanyolországi nemzetközi filmfesztivál különdíját Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című filmjéért a hétvégén Sevillában; a legjobb operatőr díjával Erdély Mátyás munkáját méltatta a zsűri - tudatta a Magyar Filmunió.

 

Európa egyik legnagyobb filmfesztiválja kettős magyar sikerrel ért véget a hétvégén Sevillában. Mundruczó Kornél legutóbbi filmje, a Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv nyerte a zsűri különdíját és Erdély Mátyás a legjobb operatőrnek járó elismerést. A különdíj a sevillai fesztivál legfontosabb trófeáinak egyike, hiszen biztosítva a spanyol mozibemutató költségeit garantálja, hogy a nyertes filmet a spanyol filmszínházak műsorra tűzzék.

A nemzetközi zsűri indoklásában kiemelte, hogy „az elmélyült és intelligens film a klasszikus mítosz újragondolásával és feledhetetlen képi világával a jó és a rossz határait feszegeti, miközben a figyelmet a felszín alatti igazságokra irányítja, és mindvégig időszerű marad.”

Mundruczó Kornél színházi turnéja miatt nem tudott jelen lenni a szombat esti díjátadón, ezért videóüzenetben köszönte meg a rangos elismerést. A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv című magyar-német-osztrák koprodukció Cannes-ban mutatkozott be először, majd a szarajevói filmfesztiválról elhozta a zsűri különdíját.






nka emblema 2012