sex hikaye

A Telekom filmtámogatási pályázata folytatódik

Eddig 20 filmet választottak ki

2011. szeptember 26. - filmhu
A Telekom filmtámogatási pályázata folytatódik

A sikeres pályázati fordulót követően újabb lehetőséggel élhetnek a kortárs magyar filmkészítők a Telekom jóvoltából.

 

 

 
 
 
 
A Telekom a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény (Filmtörvény) által biztosított lehetőség alapján ez év májusában pályázatot írt ki magyar filmalkotások elkészítésének támogatására. A június végéig tartó pályázat során a hazai filmkészítők 60 – Filmtörvényben előírt feltételeknek és a vállalat által kialakított szempontoknak megfelelő – új magyar produkciót neveztek. A beérkezett nagy számú játék-, dokumentum-, ismeretterjesztő- és természetfilm nevezésből a szakmai grémium 20 támogatandó filmet választott ki, amely alkotások között összesen 150 millió forint kerül kiosztásra.

A Telekom fontosnak tartja a mozgóképes világ értékeinek megőrzését, fejlesztését, új értékes magyar filmes alkotások létrejöttét, ezért a sikeres pályázatot követően a mai napon újabb pályázatot ír ki – élve a lehetőséggel, hogy a magyarországi filmgyártást az állam társasági adókedvezménnyel támogatja, így a vállalat a fizetendő társasági adójának törvényes előírásoknak megfelelő hányadát a filmgyártás támogatására fordíthatja.

Az újabb, 2011. október 14-ig tartó pályázaton a vállalat a Filmtörvény 2.§ 10. pontjának megfelelő, közvetett támogatásban részesíthető filmekhez nyújt segítséget, amely – akár több tízmillió forint nagyságrendű – összeg a film költségvetésének a 20 százalékát teheti ki.

A Telekom mint vezető piaci szereplő, társadalmi szerepvállalása jegyében fontosnak tartja a magyar kulturális élet támogatását, értékeinek megőrzését. Így többek között kiemelt céljának tekinti a képernyőkhöz kötődő vizuális műfajok, a filmművészet támogatását, a mozgóképes világ értékeinek megőrzését, fejlesztését, új értékes magyar filmes alkotások létrejöttét. Ezért támogatóként részt vesz a magyar filmkultúra életében.

A részletes pályázati feltételek a Telekom Társadalom és környezet oldalán olvashatók.






nka emblema 2012