sex hikaye

A Türelem Flandriában

Kenyeres Bálint a zsűriben

2007. október 8. - filmhu
A Türelem Flandriában
Belgium elsőszámú filmfesztiválján, a flandriai Ghentben Nemes Jeles László rövidfilmje indul a UIP-díjért. A Boldog új élet a World Cinema válogatásba, Kenyeres Bálint a 34. ghenti filmfesztivál zsűrijébe kapott meghívást - adta hírül a Filmunió.

Október 9 – 20. között rendezik meg Belgium elsőszámú filmfesztiválját Ghentben. Az 1974-ben alapított Flanders filmfesztivál ma Belgium legnagyobb és legfontosabb nemzetközi filmes mustrája, amely öt moziban mutatja be közel százezer nézőnek a kortárs filmművészet újdonságait.

Nemes Jeles László Türelem című rövidfilmje a 34. ghenti filmfesztivál versenyprogramjába kapott meghívást. A Türelem Nemes Jeles László első 35 mm-re forgatott munkája. A filmen „egy irodista nő precíz munkafolyamata – egy arc rezzenései” láthatóak. „És egy férfi, aki várja az ablakon túl.” Az irodista nőt Marjai Virág alakítja, az operatőr Erdély Mátyás, aki többek között a világhírű Before Dawn című filmmel már elkápráztatta a nagyvilágot. A Türelem az Inforg Stúdió, a Filmteam és a Duna Műhely koprodukciójában készült.

A Türelem a 38. Magyar Filmszemlén a legjobb kisjátékfilm díját nyerte el, világpremierje a velencei filmfesztiválon volt. Nemes Jeles László rendezése Ghentben a legjobb rövidfilmet illető UIP-díjért versenyez, a trófea automatikus jelölést biztosít az Európa Filmakadémia rövidfilm díjára.

Az Európa Filmdíjas Before Dawn-t jegyző Kenyeres Bálint a Flanders filmfesztivál héttagú zsűrijébe kapott meghívást.

A ghenti seregszemle World Cinema válogatásában mutatja be Bogdán Árpád Boldog új élet című rendezését. A napjaink névtelen városában névtelen szereplőkkel játszódó mozgóképért Bogdán Árpád a legjobb első filmnek járó Simó Sándor-díjat vehette át a legutóbbi Magyar Filmszemlén.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012