sex hikaye

A KJFG No. 5 kapta a Sacem Award-ot

A Studio Baestarts két filmmel szerepelt az Annecy -n

2008. június 16. - filmhu
A KJFG No. 5 kapta a Sacem Award-ot
A Studio Baestarts lassan rendszeres vendégnek számít filmjeivel Európa legnagyobb animációs filmfesztiválján, az Annecy-n. 2007-ben a studió kreatív igazgatója, Alexei Alexeev Mondókák című sorozatával aratott általános sikert a fesztiválon, melyet a Minimax televíziócsatornával koprodukcióban készítettek, s mely ismert magyar gyerek mondókákat dolgoz fel.

Idén a legjobb Diplomafilmek versenyében egyedüli magyarként* vett részt Gaál Fruzsina Vizen című vizsgamunkájával. A film, melyet a studió támogatásával készített a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem 2007-ben végzős diákja, az Annecy Fesztiválon kívül még számos nemzetközi fesztivál versenyprogramjában szerepelt.

Alexei Alexeev (aki korábban többek között az animált Mr. Bean sorozatot rendezte) szintén egyedüli magyar jelöltként idén a Rövidfilmek kategóriában versenyzett a KJFG No. 5 című filmjével a legjobbaknak járó díjért, és kategoriájában a SACEM dijat nyerte el.

Az említett rövidfilm az elmúlt fél év során három jeles nemzetközi fesztivál, a csehországi AniFest, a szöuli animációs fesztivál és az olasz CORTOONS díját hozhatta el. E díjak nyomán a rövidfilm meghívást kapott a Cartoon d’Or versenyébe is, mely Európa legrangosabb animációs díja.

A rövidfilm a zsűri és a közönség érdeklődése mellett a szakma figyelmét is felkeltette, hiszen a Studio Baestarts jelenleg a Nickelodeonnal koprodukcióban gyárt további filmeket kisfilm szereplőivel.  Emellett tárgyalásokat folytat több televíziótársasággal  arról, hogy az egész világra megveszik a sorozat tévés, internetes és mobil jogait.

* Helyreigazítás: A sajtóközleményben tévesen szerepelt, a versenyben ugyanis  két további magyar is szerepelt: Gacs Réka és Cziráki Gergely. Az érintettek elnézését kérjük.



Címkék

hír



nka emblema 2012