sex hikaye

Amerikai díj az Átváltozásnak, megkezdődött a Cigány Filmfesztivál

Gyorshírek

2010. december 7. - filmhu
Amerikai díj az Átváltozásnak, megkezdődött a Cigány Filmfesztivál

Kardos Sándor alkotásából készült interaktív DVD nyerte a Hollywood Reel Independent Film Festival rövidfilm kategóriájának fődíját, megkezdődött a Cigány Filmfesztivál, és tizennégyezren látták a Zimmer Feri második részét az első hétvégéjén.

 

Amerikai filmdíj az Átváltozásnak

Kardos Sándor gömbkamerával készült Átváltozás című alkotásának interaktív DVD-változata nyerte a Hollywood Reel Independent Film Festival (HRIFF) rövidfilm kategóriájának fődíját - közölte a mű elkészítésében közreműködő Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hétfőn az MTI-vel. A kísérleti rövidfilm, Franz Kafka Az átváltozás című elbeszélésének adaptációja tavaly készült az Inforg Stúdióban, ebből alakítottak ki a Műegyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar kutatói idén nyáron egy új, 360 fokos interaktív változatot, saját fejlesztésű PanoCAST technológiát alkalmazva. A hollywoodi független filmes fesztivált, a HRIFF-et idén december 14. és 16. között rendezik meg. Több ezer film közül 30-at választottak be a fesztivál fő programjába; Kardos Sándor Átváltozásának új változata idén a rövidfilm kategóriában első díjat kapott.

 

atvaltozas1_500



Elindult a Cigány Filmfesztivál

Hatalmas romabulival, a Vespa vetítésével, Molnár Gábor fotókiállításának megnyitójával és mikulásünnepséggel indult hétfőn este a II. Budapesti Cigány Filmfesztivál. A december 11-ig tartó rendezvénynek a VIII. kerületi, Mátyás téri Kesztyűgyár Közösségi Ház, a Napház (volt Nap Mozi) és az Örökmozgó Filmmúzeum ad otthont. A következő napokban lesz Zappa-koncert, láthatjuk Brad Pittet a Blöffben, izgalmas és provokatív beszélgetések is lesznek, továbbá animációs filmek és sok ütős zenei film. A záró gála 10-én lesz, ekkor levetítik Gerebics Sándor Zappapest című koncertfilmjét, koncertet ad a Zappa Emlékzenekar és Szakcsi Lakatos Béla.

vespa_500



A nézettségi lista elején nyitott a Zimmer Feri 2

Az országos mozis nézettségi lista harmadik helyén nyitott a Fikász család legújabb kalandjait bemutató vígjáték. Kálomista Gábor, a film producere nagyon örül a sikernek. „A Zimmer Feri 2 a legjobb három között van és erre hihetetlenül büszkék vagyunk. Már nagyon rég nem volt példa arra, hogy hazai alkotás ilyen eredményesen helyt tudjon állni a külföldi, elsősorban amerikai mozik mellett. Erre utoljára a Poligamy című film volt képes egy évvel ezelőtt.”- árulta el a producer.

zimmerferi2_500






nka emblema 2012