sex hikaye

Amerikai elismerés magyaroknak, Valladolidban indul a Ticket

Gyorshírek

2011. október 21. - filmhu
Amerikai elismerés magyaroknak, Valladolidban indul a Ticket

Négy magyar filmet méltattak SyrfilmFest-en, Rófusz Ferenc animációja a valladolidi filmfesztiválon, és a Beauvais-i Filmfesztivál fogadást adott a seregszemlén jelenlévő magyar filmrendezők tiszteletére.

 

 

Amerikai elismerés magyar filmekért

Csukás Sándor, Kardos Sándor, Miklauzic Bence és Szekeres Csaba alkotásait méltatta az október 13-16. között megrendezett SyrfilmFest, a Syracuse-i filmfesztivál - tudatta Magyar Filmunió. A New York állambeli egyetemi városban megrendezett nemzetközi mozgókép ünnepen magyar film, A zöld sárkány gyermekei kapta meg a legjobb forgatókönyv díját. Miklauzic Bence második játékfilmjének forgatókönyvét Németh Gáborral és Maruszki Balázzsal közösen jegyzi. A kísérleti filmek között bemutatott, célkamerával felvett Rilke-adaptációt, Kardos Sándor A sírásó című filmjét a fesztivál igazgatója elismerő oklevéllel díjazta. Csukás Sándor Születésnap című rövidfilmje és Szekeres Csaba Örvény című dokumentumfilmje is a zsűri elismerő oklevelében részesült.

 

Nézd meg A zöld sárkány gyermekei előzetesét!

 

Valladolidban indul a Ticket

A légy című felejthetetlen alkotásáért kerek 30 évvel ezelőtt, 1981-ben Oscar-díjjal jutalmazott magyar rendező új műve, a Ticket nemzetközi premierje a valladolidi filmfesztivál versenyprogramjában lesz - adta hírül a Magyar Filmunió. Az október 22-29. között immáron 56. alkalommal megrendezendő SEMINCI (Semana Internacional de Cine de Valladolid) Spanyolország legfontosabb filmművészeti találkozója a San Sebastian-i és a sevillai mellett. A valladolidi Calderón Színházban október 25-én tartandó díszbemutatón Rófusz Ferenc személyesen vesz részt. A valladolidi filmfesztivál „Meeting Point” elnevezésű válogatásába a Kecskemétfilmben készült két animáció is meghívást kapott. A rangos fesztivál közönsége megismerheti Tóth-Pócs Judit és Tóth Pócs Roland Bíborcsiga és Tóth Pócs Roland Még mire jó a hullámcsat? című animációit is. Az alkotók személyesen mutatják be filmjeiket Valladolidban.



Nézd meg a Ticket előzetesét a Daazo-n!


Mitterrand: az európai filmgyártásnak szüksége van a magyar látásmódra

Az európai filmgyártásnak továbbra is szüksége van a magyar rendezők látásmódjára - mondta az MTI értesülései szerint Frédéric Mitterrand francia kulturális miniszter a Beauvais-i Filmfesztiválra meghívott magyar rendezők tiszteletére a hivatalában adott keddi fogadáson. Az ünnepségen a magyar rendezők közül ott volt Mészáros Márta, Szabó István és Keményffy Tamás is, de megjelent Helen Mirren Oscar-díjas angol színésznő, Szabó István Az ajtó című, jövő év elején bemutatandó új filmjének főszereplője is. Az észak-franciaországi Beauvais-ban október 15. és 18. között 21. alkalommal megrendezett filmfesztivál az Oscar-díjas Szabó István munkássága előtt tisztelgett a rendező eddigi összes alkotását felvonultató retrospektív sorozattal. A szombat esti megnyitón Szabó Istvánt hatalmas tömeg várta, a közönségtalálkozón közel két órán át faggatták filmjeiről. A fesztivál programján a magyar filmművészet közelmúltban bemutatott alkotásaiból szerepelt válogatás. Levetítették többek között Kocsis Ágnes Friss levegő és Pál Adrienn, Antal Nimród Kontroll, Hajdu Szabolcs Bibliothéque Pascal és Keményffy Tamás Mázli című filmjét. Jancsó Miklóstól az Oda az igazság került a műsorba, Mészáros Márta pedig személyesen mutatta be az Utolsó jelentés Annáról című munkáját.






nka emblema 2012