sex hikaye

Amos Gitaï Budapesten, 40 éves a Képzőművészeti Filmszemle

Szerdai gyorshírek

2009. május 12. - filmhu
Amos Gitaï Budapesten, 40 éves a Képzőművészeti Filmszemle
Az „Irodalmi művek filmen” című vetítés sorozat keretein belül érkezik Budapestre Amos Gitaï filmrendező, 2010-ben lesz 40 éve, hogy Szolnokon megrendezték az első Képzőművészeti Filmszemlét, és megjelent Oláh Gábor harmadik regénye, amelyet a 80. Ünnepi Könyvhéten dedikál.

Amos Gitaï Budapesten

Május 19-én érkezik Budapestre Amos Gitaï filmrendező és forgatókönyvírója, Marie-José Sanselme. A Francia Intézetben este héttől premier előtt mutatják be Plus tard tu comprendras (Later) című filmjüket, amely szerepelt az idei Berlini Filmfesztivál Berlin Special programjában, és amelynek főszereplője Jeanne Moreau. A filmet az „Irodalmi művek filmen” elnevezésű filmvetítés-sorozat keretén belül mutatják be.




40 éves a Képzőművészeti Filmszemle

2010-ben lesz 40 éve, hogy Szolnokon megrendezték az első Képzőművészeti Filmszemlét. Sajnos az 1990-es évek előtti anyagok elvesztek a rendszerváltás forgatagában. A fesztivál szervezői kérnek mindenkit akinek bármilyen dokumentum vagy információja van a birtokában a filmszemle e korai vagy későbbi időszakából, jelentkezzen a szervezőknél. A filmszemle történetét feldolgozó kiadvány és film elkészítéséhez az alábbi címre várják az anyagokat: Tisza Mozi Kft. Fesztivál Iroda, 5000 Szolnok Templom út 4.




Oláh Gábor: GUGA – Az ítélet nem jogerős

A szerző harmadik regénye titkokról, bűntudatról, és árulásokról szól. Vagyis egy férfiról. Pontosabban egy öregedő férfiról, akinek megölik a szerelmét. Illetve a férfi feleségéről. Arról, hogy mi történik velük, miután kézhez kapják a hírt halálról és halálos betegségről. Főként arról, hogy a halálos hírt is jobb, ha nem vesszük halálos komolyan. Illetőleg arról, hogy nem lehet nem komolyan venni. Mindent összevetve az életünk kuszaságáról. Oláh Gábor filmrendező június 5-én pénteken 16 órától és 7-én vasárnap 11 órától dedikálja könyvét a 80. Ünnepi Könyvhéten a NOVELLA kiadó standjánál.






nka emblema 2012