sex hikaye

Angers-ben a Határontúl

Schilling filmje a "Premiers Plan"-on

2005. január 31. - filmhu
Angers-ben a Határontúl
Schilling Árpád rövidfilmje, a Határontúl nyerte el a zsűri nagydíját a „Premiers Plan” filmfesztiválon a franciaországi Angers-ben, amely 2005. január 21. és 30. között zajlott. Valamint a filmes seregszemle döntnökei elismerő oklevéllel jutalmazták  Fliegauf Benedek Dealer című játékfilmjét – adta hírül a Filmunió.
Schilling Árpádot 1999-ben a hazai kritikusok az év legígéretesebb rendezője díjjal tüntették ki, NEXXT című első játékfilmjével lett közismert a hazai mozik közönsége előtt. A nevével fémjelzett Krétakör Színház hazánkban és külföldön egyaránt komoly sikereket ért el mind a szakma, mind a közönség körében.

A velencei biennálén debütált Határontúl a Laokoon Film gyártásában készült, a külföldi közönség Uppsala-ban és Marosvásárhelyen is láthatta már fesztiválokon. Az Angers-i zsűriben Jacqueline Bisset, angol színésznő, Claude Miller, francia filmrendező, Marie Gillain, belga színésznő, Stefano Accorsi, olasz színész, valamint Jean-Hugues Anglade, francia színész-rendező vett részt.
nka emblema 2012