sex hikaye

Anilogue 2011 – kiosztották az egész estés filmek díjait

Népszerű macskák és forgalmisták

2011. november 30. - filmhu
Anilogue 2011 – kiosztották az egész estés filmek díjait

Egy tolvaj macska vitte el az idei egész estés filmek Anilogue fődíját. Alois, az ideggyógyintézetből frissen szabadult forgalmista pedig különdíjat kapott.

 

 

Az Anilogue 2011 újdonsága, hogy a versenyprogramban a rövidfilmek mellett most először, az egész estét betöltő filmekről is döntött a zsűri. A nagyfilmes kategóriában az idei fődíjért kilenc mű szállt ringbe, köztük Jankovics Marcell nagyszabású munkája, Az ember tragédiája, amelynek hivatalos világpremierjét ugyancsak az Anilogue fesztivál keretében tartották meg Budapesten. Az egész estés filmek zsűrijében az Osca-jelölt francia filmrendező Bastien Dubois, a római független film fesztivál igazgatója, Fabrizio Ferrari és az animációs filmrendező és tanár, az ASIFA (animációs filmesek világszövetsége) elnöke, Patrovits Tamás kapott helyet.

A zsűri november 29-én, kedden este, Bécsben, a TopKinoban hírdette ki az egész estés filmek díjazottjait. A zsűri külön díjban részesítette a Tomas Lunek rendezésében készült Alois Nebel című filmet. A cseh rendező filmje Kelet-Európa történelmi közelmúltjának erőteljes, drámai, de mindezek ellenére reményt keltő hangulatát idézi fel a számunkra.



A fődíjat az Egy macska kettős élete (Jean-Loup Felicioli & Alain Gagnol) francia film kapta. A gyerekeket és a felnőtteket egyaránt lebilincselő történet végig precízen egyensúlyoz a feszültséget hordozó thriller és a komédia között. A zsűri értékelésében a film magával ragadó, sodró lendületű stílusát és az animáció, a képgrafika és a zene mindvégig kitartó összhangját emelte ki.


A fesztivál november 30-án, szerdán, a bécsi TopKinoban a 19.00 órától kezdődő japán Csillaghajszával és 21.00 órakor vetített Régen minden súlyos volt amerikai animációs egész estés filmmel zárul.

Az idei Anilogue nézői a versenyprogramok keretében harminc rövid-, és kilenc egész estés filmet láthattak, két országban, három moziban, hat vásznon, nyolc napon keresztül. A fesztivál nemzetközi csapatának munkáját Budapesten és Bécsben összesen hatvan lelkes ember önkéntes munkája tette lehetővé.






nka emblema 2012