sex hikaye

Animációk készítését támogatja a Médiatanács

Öt alkotás gyártása indulhat el

2013. május 9. - filmhu
Animációk készítését támogatja a Médiatanács

Öt pályázó animációs filmtervét támogatja összesen 45 millió forinttal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa - közölte a hatóság Szóvivői irodája csütörtökön az MTI-vel.

 

Bera Nándor Voltaire Candide című szatirikus regényéből készít kortárs adaptációt. Az alkotó Kovásznai György festő és animációs rendező egykori Candide-rajzait felhasználva készíti el alkotást, így nemcsak Voltaire, hanem Kovásznai előtt is tiszteleg.

A nyertesek között van Horváth-Molnár Panna és Gurmai Beáta animációs filmje, a Borka és a varázsruha is. Magyarósi Éva animációs filmes rendező a családi emlékekből készít filmet: a Keresztanya és Én hétköznapi történeteket dolgoz fel a gyermekek nézőpontjából.

A Magyar Média Mecenatúra program Macskássy Gyula pályázatának köszönhetően Klingl Béla újabb epizódot készíthet Kartonka című filmjéből. A támogatásból a Kecskemétfilm stúdiójában készül Keresztes Dóra meséje, a Játékok szárítkozás közben.

A hatóság közleménye emlékeztet arra: a médiatanács 2012 elején hirdette meg Magyar Média Mecenatúra programja keretében az animációs filmek gyártását támogató Macskássy Gyula pályázatot, ami 120 millió forintos keretösszeggel és három fordulóval indulhatott el; a tanács a legutóbbi ülésén az utolsó forduló eredményeiről döntött.






nka emblema 2012