sex hikaye

Anna Politovskaya és A fideszes zsidó tarolt a Verzión

Véget ért a fesztivál

2008. november 10. - filmhu
Anna Politovskaya és A fideszes zsidó tarolt a Verzión
A 2006-ban meggyilkolt újságírónőről készült dokumentumfilmet szavazta meg a Verzió közönsége a fesztivál legjobbjának, az 1500 eurós díjat az Open Society Institute ajánlotta fel a nyertes filmnek. A Verzió Film Alapítvány 100.000 HUF különdíjat ajánlott fel Hajdú Eszternek, A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció című film alkotójának.

A 2006-ban meggyilkolt újságírónőről készült dokumentumfilmet szavazta meg a Verzió közönsége a fesztivál legjobbjának. Az 1500 eurós díjat az Open Society Institute ajánlotta fel a nyertes filmnek. Az Anna Politkovskaya, hét év a frontvonalon című filmben kollégái, a Novaja Gazeta újság szerkesztői nyomoznak gyilkosa után. A Verzió Film Alapítvány 100.000 HUF különdíjat ajánlott fel az 5. Verzió legprovokatívabb és legtöbb nézőt vonzó alkotásának, Hajdú Eszter, A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció című filmnek.  A Vörösmarty mozi és a Toldi mozi is műsorára tűzte a kettészakadt Magyarországról szóló filmet: a Toldi moziban 18.00 órától, a Vörösmarty moziban 20.00 órától játsszák november 13-a, csütörtöktől kezdődően minden nap.

13 teltházas és egy pótvetítés volt a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon. Az öt nap alatt több, mint 3000 jegyet váltottak. A legnépszerűbb filmek a következők voltak: Falusi románc, A szabó, Malaccal teljes, Három hiányzó oldal, Megemlékezés, Vajon mosolygok-e, Süllyedő falu, Válás albán módra, Allah jegyesei, Vak szerelmek, Megkövült csend, A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció és teltházzal futott a nyertes film, az Anna Politovskaya, 7 év a frontvonalon is.



Címkék

hír , verzió , fesztivál , díjak



nka emblema 2012